26-06-07

Piraten in Leuven

 

Donderdag besloot Sneeuwwitje een piratenschip te kapen en naar Leuven te varen. Toen ik daar tegen de middag aanspoelde, was Kaat Piraat daar om mij op te vangen, en samen trokken we op strooptocht.

Het eerste wat we deden was een schip enteren om aan proviand te geraken. Dat was dringend nodig want twee piraten met een hongergevoel zijn weinig waard... Bovendien bleken we echt op een goudmijn gestoten te zijn, want het schip bezorgde ons allebei een écht piratenbroodje: het heette Atlantic en was gemaakt van zalm, lauw roerei en bieslook. En het was lékker!

Vervolgens deden we nog even wat piratenadministratie en probeerden we Kaats Piratenhol schoon te maken. Op een piratenmanier dan wel... eerst kon je niet door het raam kijken. Dat kan je nu wel, maar je kan er nu ook oxo op spelen... streepjes à volonté en dan nog in verschillende richtingen ook! Goed gedaan, Piraatjes!

Volgende piratenstop: het ziekenhuis. In plaats van dat leeg te roven liet Kaat Piraat daar op elke verdieping iets achter. Ik ben niet zeker of het cadeautjes voor arme patiëntjes waren of dreigbrieven voor de proffen... In elk geval hadden we daarna wel een piratendrankje verdiend. In plaats van zo vroeg al aan de rum te gaan zitten, overvielen we de chocoladewinkel en kregen we een chocoladedrankje met frambozensiroop. Best lekker, al vind ik niet dat het kan tippen aan de chocolademilkshakes van de chocoladebar in Gent.

We besloten op de Oude Markt aan te meren en daar ons drankje op te drinken. Terwijl we voorbijgangers en mensen op terrasjes aan het monsteren waren, ontdekten we dat Leuven die dag op mysterieuze wijze vol spinnen zat. Minispinnetjes die het leuk vonden om webben te maken in onze haren en langs onze armen. Nog een geluk dat we geen piratenbaarden hebben...

Genoeg uitgerust, tijd om op zoek te gaan naar een privéparkje waar Kaat Piraat ooit eens ge-enterd was en dat ze nu terug wilde vinden. Helaas raakten we een beetje stuurloos, en behalve het stadspark en een retrowinkeltje hebben we niet veel anders kunnen enteren. Terug naar het piratenhol om op Google Earth te kijken, we zijn moderne piraten, jawel, maar dat hielp ook niet veel. We besloten dus in de plaats maar iets te gaan doen wat we heel goed kunnen en wat niet mis kan gaan: eten!

Dat deden we in het stoerste piratenhol van Leuven: De Werf, waar emmers met keukenrol op tafel staan voor smospiraten, lampionnetjes de sfeer opvrolijken, waar je eten krijgt in brooddozen en thermosflessen en waar dekentjes over de stoelen hangen voor als je het koud krijgt. Ze hebben er bovendien eten waar je als piraat een moord zou voor begaan... nouja, als piraat bega je uiteindelijk voor zoveel moorden... 

Gesterkt door het lekkere avondeten had Kaat Piraat alweer een missie bedacht. Iets met een filmpje en een canonkoor dat uit twee personen bestond, en een canondansje op de hoek van een straat... Meer informatie mag ik niet doorgeven, anders word ik gekielhaald, maar wie weet vind je de verborgen schat ooit nog wel tijdens het surfen...

Van dat geheimzinnige filmpje hadden de piraten dorst gekregen, en dus raakten we eindelijk verzeild in de cocktailbar. Drankjes met exotische namen als Kiwi Bowl Special, Blue Moon, Kiss in the Dark en Florida Shake gingen vlotjes binnen, de alcohol begon te stijgen en het werd steeds gezelliger. Uiteindelijk besloten we nog op twee missies te gaan. Eerst wilden we weten of de beroemde Leuvense beelden (Fiere Margriet en de Kotmadam) een tong hadden. Dat hadden ze, gelukkig voor hen, niet. Tweede missie dan maar: op zoek naar de herkomst van de massa's oudere mensen die in deftige kostuums door de hele stad liepen, met een verdacht boekje onder de arm. We probeerden voortdurend mensen te volgen, maar dat liep op niks uit, en we probeerden te kijken wat er op de boekjes stond, maar ook dat mislukte want ze leken het met hun leven te beschermen. Vermoedens van maffiabijeenkomsten of een congres van kinderopererende aliens waren er wel, maar die konden we dus niet hard maken. De herkomst van de vreemde eenden hebben we dus niet achterhaald, vooral omdat we dringend naar Kaats piratenhol moesten wegens... hoog water...

De volgende dag had Kaat weer een missie in het ziekenhuis, vermoedelijk moest ze de buit van de dreigbrieven gaan ophalen. Piraat Sneeuwwitje trok dus in haar eentje naar de haven, maar miste op een minuutje na haar schip. Een uurtje op de kade blijven zitten dus, tot het volgende schip opdook dat mij weer veilig naar mijn eigen piratenhol bracht...

11:56 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-07

Zoo-mer in Antwerpen

 

Wat gebeurt er als de journalistjes in wording drie weken vroeger dan normaal gedaan hebben met hun examens? Die vervelen zich een beetje. Gelukkig weten er een paar altijd wat gedaan: Joxie en ik bijvoorbeeld, gingen naar de zoo. Het bleek écht zoo-mer in Antwerpen te zijn, ik heb de zoodieren nog nooit zo actief weten zijn.

Vandaag ga ik in dit avontuur eventjes Carl von Linné achterna, want ik ga alle dieren even opdelen in categorieën. Niet de bekende, natuurlijk, dat zou een beetje nutteloos zijn. Nee, de dieren die wij gezien hebben vandaag, vallen naar gedrag in vier nieuwe verzamelingen op te delen, namelijk de volgende: rugligdieren, dieren met jonkies, uitbreekdieren en superactieve dieren.

In de categorie rugligdieren had je degene die op hun gemak van de zon aan het genieten waren. De dames leeuwinnen, de jaguar en de brilbeer, de panters en een paar apen. Eén van de zeeleeuwen lag half op zijn zij, half op zijn rug maar aangezien hij ook van de zon genoot hoort hij ook in deze categorie thuis. Een andere zeeleeuw heeft de hele dag rondgezwommen in rugslag, waarschijnlijk wilde hij zijn buikje doen bruinen. Maar de allerschattigste binnen de rugligdierencategorie was toch de zeeotter, die met zijn pootjes om een rubberen slang geslagen en met een basketbal op zijn buikje rustig lag te dobberen. Eén van de minischildpadjes was echter ook op zijn rug gedraaid, en zijn broertje wilde ondanks ons gesupporter niet helpen om hem weer recht te krijgen. Hopelijk kwam zijn verzorger nog op tijd om het beestje van een vervelende dood te redden...

Er waren ook opvallend veel dieren met jonkies. De pinguïns hadden een ei, de uitbroedende helft van het koppeltje zat rustig op zijn achterste om zijn nakomeling te beschermen. De nijlpaarden hadden pas een kleintje gekregen, dat hadden we in het nieuws gehoord. We zijn dus op kraambezoek geweest, en hebben zo goed en zo kwaad mama Hermien het ons toeliet een glimpsje van kleine Imani kunnen opvangen. Ook de Tapirs hadden een minitapirtje, en er liep een miniolifantje tussen de grote kolossen. Bij de damhertjes stond er een kleintje nieuwsgierig te kijken, en ook bij een buffelachtige dierensoort zou een kleintje moeten zijn, al hebben we dat niet kunnen zien. Maar misschien groeien die kleintjes wel pijlsnel, natuurlijk.

Nog een categorie dieren waren diegenen die geen zin meer hadden in hun relaxte leventje in de zoo, en naar een uitweg zochten. De neusberen waren gaten aan het graven, de konijnen probeerden onder hun spijlen door te komen en ook bij de nachtdieren konden een paar ratten het graven niet laten. Zelfs onder de stokstaartjes was er eentje druk bezig met een uitbraakpoging. Allemaal te veel naar Het Leven Zoals Het Is: Planckendael en de uitbraak van het aapje gekeken, misschien?

Ten slotte waren er ongelooflijk veel dieren superactief. Pinguïns die effectief in het water sprongen en rondzwommen, om er vervolgens met een sierlijke sprong weer op het land terecht te komen. De heen-en-weer-ijsberende siberische tijger die al jarenlang van een modellencarrière droomt. Vleermuizen die je anders enkel in kleine pakketjes aan boomtakken in het nocturama ziet hangen, maar die nu wild heen en weer vlogen. Slingerende aapjes en bavianen die net eten gekregen hadden. Bevers die met z'n allen tegelijk zaten te krabben of hun leven er vanaf hing. Uilen en roofvogels die hun vleugels spreidden en met volle kracht door hun kooien vlogen, en papegaaien en co die zich tot buiten de zoo wilden laten horen.

Joxie en ik vierden deze prachtige zoo-merdag nog extra met een ijsje, en met een flesje water dat om één of andere bizarre reden toch ontplofte terwijl het al een half uur stil op tafel stond zodat ik mij kletsnat moest laten opdrogen in het zonnetje. Hetzelfde zonnetje, trouwens, dat ervoor gezorgd heeft dat ik voor het moment een Sneeuwroodje ben. Iemand vrijwilliger om aftersun te komen smeren?

20:35 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-07

Sneeuwwitjes favourite place (het web uitgezonderd, natuurlijk)

 

Gent. Zoals iedereen wel van ver zag aankomen is dit inderdaad weer een avontuur uit de stad waar ik onder elke scheve stoepsteen mijn hart wel zou willen begraven. Hoe kon ik mijn vakantie beter beginnen dan daar? En met wie kon ik ze beter beginnen dan met Jomps? Retorische vragen dienen niet om opgelost te worden. Ze dienen enkel tot inleiding bij de meest heerlijke gisteren sinds lang.

Iets voor twaalf kwam ik met de trein in Dampoort aan, een halte vroeger dan meestal, dus kon ik niet met mijn neus tegen het raampje aan geplakt zitten. In plaats daarvan ging ik zweven toen ik de gang van het station doorliep en terwijl ik op Jomps stond te wachten maakte ik een praatje met een aardige Gentenaar die op zijn taxi stond te wachten, en intussen getroffen werd door de liefde tussen twee fietsende studenten en die treffing met mij wilde delen. Dat vond ik erg aardig van die man, en ik vond het dan ook best jammer dat zijn taxi er voor Jomps was, anders hadden wij hem misschien ook wel kunnen treffen met onze onstuimige begroeting. Na die onstuimige begroeting gingen we meteen richting binnenstad, om iets te eten te gaan zoeken. Soep gaan halen in de souplounge, om op te eten op de Graslei. Als ik het tegen dan nog niet door zou gehad hebben: het werd een dagje vol Alle Dingen Die Wij Leuk Vinden.

Soep op, tijd om door al die lieve, schattige straatjes van Gent te dwalen. En élke keer zie ik dingen die ik nog nooit eerder zag. Op een keer ga ik al die schatten die mij keer op keer weer gidsen eens samen gooien, en een ultiem Gent-plan maken. We kwamen langs een winkel met superoud speelgoed en kaartjes van pin-ups en lunchboxen met Wonder Woman op, maar gelukkig was hij dicht. Op een maandag daar verzeild geraken is garantie op water en brood voor de rest van de week, en ik heb nog wel andere plannen dan Paris Hiltonsgewijs mijn vakantie in de gevangenis door te brengen. Volgende stop: de tweedehandswinkel. Ik weet niet hoe hij het doet, maar Jomps hoeft maar iets aan te wijzen en aan te trekken, en hij past erin. Dat lukt mij niet. Hij, bijvoorbeeld, vond een broek die hem, eerlijk objectief de waarheid, écht knap stond, net alsof die voor hem was gemaakt zelfs. En hij vond een jas met slippen, die ook nog eens op die broek paste. En die hem als gegoten zat. Ik, daarentegen, vond niks. En als Jomps iets voor mij vond moest hij mij er na twee seconden proberen uit te wringen. Conclusie: in de jaren zeventig was iedereen dun. Ik ben dat in de jaren tweeduizendenzeven absoluut niet. Naast de tweedehandswinkel wilden we een poging doen om de naburig gelegen winkel leeg te kopen (er hing een bijzonder mooi t-shirt voor Jomps en een felgroen jurkje-voor-over-een-broek waar ik misschien wel in had willen passen) maar helaas: shoppen op maandag is goed voor de portemonnee.

Wat minder goed voor de portemonnee is, is het enorme aantal stripwinkels in Gent, gecombineerd met Jomps liefde voor strips (en de mijne, want het is overzettelijk). We zijn er drie binnengegaan, hebben er in twee iets gekocht, en toen zagen we er nog eentje maar vier vond ik een beetje van het goeie teveel. En toen hadden we dorst, en las Jomps mijn gedachten.

Mijn gedachten zeiden: chocoladebar, en daar gingen we dus naartoe. Chocolademelk voor Jomps, chocolademilkshake voor Sneeuwwitje, en een brownie om te delen. Waar is de tijd dat we tijdens de pauze tussen twee lessen snel om een bakje chocoladeijs konden lopen? Lang, làng vervlogen... Het gesprek tussen enkele vermoedelijk geschiedenis studerende studenten, over gruwelijke straffen in de middeleeuwen, deed ons toen onze koers toch verder zetten. Over het Sint-Pietersplein dat ik eigenlijk nog nooit helemaal leeg helemaal af had zien zijn (de vorige keren stond er eerst een foor en vervolgens een opera op), langs een krantenwinkeltje om water want de zon was beginnen schijnen en chocolade helpt niet tegen de dorst, en door de meest ongezellige straat van Gent, de Overpoort, al kan dat aan onze aversie voor zuipen tot je er op straat bij neervalt liggen. Wég van daar, op naar het Citadelpark.

Het is berucht, jawel, maar ze hebben er een tof plekje om kunstjes te leren. Na vijf minuten in het gras uit te rusten, haalde Jomps zijn kiwido's en zijn poi tevoorschijn, om trucjes mee te leren. Vorige keer dat hij mij een kiwido gaf, waren we hem bijna kwijt aangezien ik het een slim plan vond om hem omhoog te gooien net onder een boom, waar hij dan natuurlijk bleef hangen en geen van ons twee meer bij kon. Dit keer besloot ik wijselijk vanonder de bomen vandaan te komen, en niet te gooien. Met de kiwido's raakte ik nog wel een poosje slaags en in de knoop met de staartlinten, maar uiteindelijk kan ik nu wel een trucje. Goed, 't is eigenlijk iets heel simpel, maar wegens mijn totaal gebrek aan coördinatie heeft het mij denk ik een volledig jaar van mijn leven gekost. Van de poi kan ik alleen maar zeggen dat ze pijn doen als je ermee op je zelf klopt. Dat is dan ook niet de bedoeling.

Het werd weer een beetje later, en Jomps stelde voor om de bus naar zijn appartement te nemen. Goed idee. Onderweg liepen we even in de supermarkt binnen om avondeten in te slaan. Bij Jomps aangekomen wilden we film kijken, maar eerst maakten we nog kennis met een buurtje, die even internet nodig had. Intussen liet het Sprokenmeisje weten dat ze met haar examen afgerekend had, en dus legde Jomps haar en Engeltje de weg naar zijn heiligdom uit. Aangezien ze per se te voet wilden, konden Jomps en ik nog een groot stuk Frankenstein zien.

En toen ging het allemaal heel snel. Sprokenmeisje en Engeltje kwamen aan, ik kreeg late verjaardagscadeautjes (maar ik moet niet zeuren, Sprokenmeisje verjaart voor mij en haar cadeautje is nog steeds niet klaar, ik begin geloof ik een beetje op het Lief Heersbeest te lijken), ik waste af terwijl Jomps aan het eten begon, we aten en zaten elkaar wat te jennen, de drie meisjes wasten af, Jomps' vriendje kwam thuis, we lazen per twee een strip en we namen afscheid. Sprokenmeisje en Engeltje zetten mij op de trein naar huis, en daar ging ik weer...

Het was intussen tien uur gepasseerd, het begon minder licht te worden buiten en op de velden hing een laagje mist. Ik had mij in het treinzeteltje genesteld, de muziek van mijn mp3-tje deed melancholisch (al haat ik dat woord, ik kan geen beter vinden voor het ogenblik). Soms heb je zo van die dagen die nooit voorbij mogen gaan. Gelukkig zijn er zo massa's. Toch is het op het moment zelf altijd net alsof alleen het hier en nu bestaat, en weet je dat er nooit een einde aan mag komen. Meestal heb ik die momenten op de trein. Zoals in de coca cola reclame. "Suddenly it hit me, it was the best night of my life. And I wish we could all stay on that train forever." Ik wil àltijd voor altijd op de trein blijven...

21:05 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-07

Examenvrij

 

Het is hier de laatste tijd oh zo stil geweest in Sneeuwwitjes avonturenbos... het was bijna gewoon een bos geworden, geen spoor van avontuur. Nu, goeie redenen, dat wel. Ongeveer een twaalftal. Je zou het kunnen bekijken als twaalf bijzonder agressief uitgedoste ninja's die van ver op de heuvels naderden om mijn sprookjesbos in te nemen. Ik had ze al een poosje zien aankomen, en dus kon ik mezelf in principe voorbereiden op de aanval. Daar ben ik dus niet goed in. Ik heb een beetje getraind, die laatste weken, maar het belangrijkste was soms eventjes de gemoedstoestand van enkele bewoners in mijn sprookjesbos. Die kon ik niet aan hun lot overlaten, want waarvoor zou ik anders vechten, tegen die ninja's? In elk geval, ze kwamen eraan, en heel veel tijd om in te schatten op welke manier ik ze aan zou pakken had ik niet meer. A l' improviste, dan maar, want dat lukt ook.

En toen begon de aanval. Eerst een Duitse ninja, die een ecologische aanval plande, maar die kon ik bijna moeiteloos neerslaan. Ik geloof niet dat deze ninja er echt op uit was om mijn bos te bedreigen, hij was daar in januari al eens in geslaagd, maar ik denk niet dat het hem hier heel erg beviel. Vervolgens een Engelse ninja die het met propaganda en fascisme probeerde, maar ook dat kreeg ik vrij goed neergeslagen. De Engelse ninja's kwamen wel helaas met z'n tweeën, en of ik de tweede zodanig op zijn broek gegeven heb dat hij nooit meer durft terug te komen, daar ben ik niet heel zeker van. Vervolgens had ik even een weekend rust, en sloeg ik zowat in paniek bij het zien van de ninja die op aanvallen stond. Toch denk ik dat ik hem weggecommuniceerd heb. De Franse ninja dacht slim te zijn en op hetzelfde ogenblik aan te vallen. Maar voor een ninja was zij toch verrassend makkelijk om mijn vinger te draaien. De ninjapsycholoog die twee dagen later binnenviel had de hele ploeg van het Eiland met zich meegenomen, maar die kon ik ook wel de baas. Even later kon de ninja-econoom zich ook niet inhouden om aan te vallen, maar die was bijna sneller weer weg dan hij had kunnen aanvallen. Twee dagen later stonden er dan weer twee ninja's voor mijn deur, eentje met een boel theorie en enkele nogal paradoxale vragen. Paradoxaal gezien geloof ik wel dat ik een overwinning heb geboekt, net als bij de volgende ninja die ik onder tafel geschreven heb. In het weekend dat volgde besloot ik mij toch maar even iets beter voor te bereiden op de informaticaninja die eraan kwam, en dat bleek achteraf gezien geen overbodige luxe geweest te zijn. Eerst kwam er nog een tweede Franse ninja langs, maar ook die was weg te krijgen. Hopelijk blijft ze dat ook, want in januari had ze mij wel even mooi liggen. Vervolgens was het de beurt aan de ninjanerd, die mij te weinig tijd gaf om hem echt totaal af te maken. Hij is in elk geval genoeg afgemaakt om hem voorgoed af te schrikken denk ik. Ten slotte kwam de Franse ninja toch nog eens terug, samen met de printninja, de interviewninja, de grafische ninja en de fotografieninja, voor een laatste poging tot genadeslag in het sprookjesbos. Sneeuwwitje en haar opgetrommelde journalistenleger stonden echter hun mannetje, en hoewel het een uitputtende en ongelijke strijd was, zijn we er toch ongeschonden uitgekomen, en hebben de aanvallers de witte vlag gezwaaid.

Sinds gisteren is mijn bos dus weer opgeruimd van de ninjabrokstukken, en staat het ook weer helemaal open voor nieuwe avonturen. Die mogen zich zelfs heel snel beginnen aandienen, want eerlijk gezegd verveel ik mij al een beetje. Dat heb je, als alle zeven dwergen en andere avonturiers nog hun eigen ninja's aan het verslaan zijn...

 

15:36 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |