14-07-07

Hoera voor Engeltje, hoera voor Harry

 

De laatste dag van de eerste speelpleinweek werd afgesloten met een berichtje waardoor ik in de zevende hemel kwam: eentje van Engeltje. Ze had tickets voor de avant-première van de nieuwe Harry Potterfilm gewonnen, maar kon er zelf niet heen... of ik soms zin had? Tuurlijk wel!

En dus trokken zaterdag Monster, Leentje-van-opt-hoekje, Charlie en ik naar Antwerpen. Een dik uur te vroeg, maar we moesten er niet aan denken dat we niet binnen konden, de deuren bleven maar een kwartier open omdat er acteurs aanwezig waren. Heel spannend allemaal. Om dat uurtje zonder vervelen weg te krijgen, gingen we Ben & Jerry's eten. Drinken eigenlijk, want we wilden milkshakes, voor het zomergevoel. We bleven er lang genoeg plakken tot we het een gerechtvaardigd uur vonden om naar de cinema te gaan en te gaan aanschuiven.

Daar stonden we dan, met zo'n vijfhonderd man op een kluitje. Ik heb één meisje zien flauwvallen, en ik weet nu ook dat bekend zijn betekend dat je als laatste binnen mag komen en toch als eerste de filmzaal in mag. Isn't it, Marc V.E.? Verder moet je blijkbaar ook nooit geloven dat wat op het kaartje staat klopt, want om kwart voor vier deuren open en om vier uur gesloten: vergeet het maar. Om kwart na vier bewogen we eindelijk wat, en vervolgens duurde het toch nog wel even voordat we naar de roltrap waren gestroomd. Dàt kwam voornamelijk door de vele volwassenen die plotseling acuut in ergerlijke wezens veranderen die per se moeten voorsteken en hun kinderen zomaar opofferen door hen bijna te verpletteren om toch maar als eerste binnen te zijn. Ik geef het eerlijk toe, ik heb mij doodgeërgerd in die wachtrij. Maar toen mochten we toch naar zaal 19 toe en kon alles ons gestolen worden.

Om te beginnen onze gsm. Die moest afgegeven worden. In een mooi boterhamzakje verdwenen ze, samen met de mp3 van Charlie. We kregen er een bonnetje voor in ruil, om ze later weer terug te kunnen krijgen. Het was een gevaarlijke gok, maar Monster heeft dat bonnetje mooi bewaard. En toen konden we naar binnen, eerst gefouilleerd en vervolgens ook nog eens onze uitnodiging afgepakt ook. En laat dat nu net hetgene zijn dat we graag wilden bijhouden! Maar goed, de zaal in, en nergens meer vier plekjes naast elkaar op een serieuze hoogte natuurlijk. We gingen dus maar op de laatste rij van de voorste rijen zitten. Hadden we in elk geval goed zicht op de acteurs.

Die kregen wij dus als eersten te zien: de tweeling die Fred en George spelen, en de jongen die Marcel (of Neville voor de Engelse lezers) speelt. Charlie viel als een block voor Marcel, wij voor de tweeling. Ook al hadden ze in het echt geen ros haar. En bovendien moesten ze ons ook wel opgemerkt hebben, want ze keken in onze richting en vergaten toen zowat te antwoorden op de vragen die die arme Anne De Baetselier op hen probeerde los te laten.

En dan, als eerste van de drie zalen, begon bij ons Harry Potter en de Orde van de Phoenix. In het Nederlands, jawel, maar gratis is gratis. Het was een goeie film, vond ik, eigenlijk prefereer ik hem zelfs wat boven het boek. Maar dat zal wel komen doordat toevallig net de stukken die ik in het boek niet graag lees eruit zijn gehaald in de film. Anyway, ga hem gewoon zelf bekijken, hij is de moeite. Maar doe het in het Engels. En ga niet naar de UGC, want daar smijten ze je buiten voordat de aftiteling gedaan is.

Na de film kregen we een verrassing, een stickerboek met alvast één pakje stickers. Ik werd op slag weer vijftien jaar jonger. Waar is de tijd dat we op school hele dagen vulden met het ruilen van stickers en het pochen met hoe vol ons boek al was. Ver weg... Ik besloot nog met mijn vriendjes iets te gaan eten, en daarna keerden we weer huiswaarts. Magisch dagje. Ik kijk al uit naar de 21ste, dan komt het laatste boek uit en breekt er weer een magische tijd aan!

En de laatste alinea hier is voorbehouden voor Engeltje, die ik nog een keertje superhard wil bedanken! Je bent het aller-engeligste Engeltje van de wereld! So glad you came falling down here!

 

12:00 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.