17-08-07

De Quiz Quest

 

Er moest nog een moni-activiteit gemaakt worden voor gisteren, en Monster wilde dat heel graag doen. Drie dagen heeft ze erover nagedacht, ze bezette mijn computer en probeerde oude spelletjes nieuw leven in te blazen door ze door elkaar te husselen. Maar het lukte niet zo goed. "Zeg, Monster," zei ik toen. "Doe anders eens een doodgewone, superouderwetse aartsmoeilijke quiz?" "Goed," zei het Monster. En dat deden we. Ik werd haar geheimzinnige rechterhandshulpje, wat er op neer kwam dat we er dinsdag samen aan werkten en dat ik donderdag alles inderhaast op tijd moest proberen afkrijgen toen zij op het speelplein zat. Maar goed.

Het was een geslaagde quiz, we hebben onze speelpleinvriendjes er meer dan drie uur mee bezig gehouden. We hadden dan ook 19 rondes, waaronder twee reeksen wetenschap, drie reeksen televisietunes, drie reeksen muziek, een verdraaide foto-ronde, en enkele praktische opdrachtenronden. We hadden ook een poging gedaan om intelligente mixen van groepen te maken, en dat is blijkbaar redelijk goed gelukt, in 3 van de 5 gevallen toch. Zelfs het puntentellen zonder rekenmachine lukte best, en in mijn geval is dat zeker en vast een prestatie.

Wat hebben we geleerd gisteravond? Dat onze speelpleinvriendjes blijkbaar heel goed zijn in wetenschappen, maar niet in sport, geschiedenis en politiek en aardrijkskunde. Dat televisietunes van vroeger makkelijker te herkennen zijn dan de tunes van nu, maar dat ze toch niet opkunnen tegen de kinderprogrammatunes van vroeger en nu. Dat speelpleinmoni's heel muzikaal zijn. Dat ik veel te streng ben op afkortingen (een trauma van in het vijfde middelbaar, vermoedelijk). Dat Bompie meer weet dan ze eigenlijk denkt en dat gokken niet per defenitie verkeerd is. Dat Boerinnemieke een goeie actrice is, maar dat Spruitje en Gegie ook niet slecht zijn. Dat Calimero een kei is in het herkennen van haar vriendjes, zelfs al zijn ze volledig verdraaid omdat ik er vier photoshopfilters over gezet heb. En dat de speelpleinkennis niet zó opmerkelijk goed is, en dat daar dringend iets aan gedaan moet worden. Een vak speelpleingeschiedenis bijvoorbeeld, verplicht gegeven op moni-weekends.

Veel geleerd dus, maar wat was nu de uitslag van het hele spelleken? Ageco Sport, de ploeg van 007, Blub en Bompie, die pertinent in de minderheid waren, wonnen met 155,5 punt. Op de voet gevolgd door De Naar Vis Riekende Roddelaars van Kaat Piraat, Spruitje, het Konijn en Blokje, met 154 punten. Ook op de voet gevolgd door de GJ's van Leentje-van-opt-hoekje, de Designer, Gegie en Zusje Blokje, met 153 punten. En toen kwam er een kloofje met de vierde plaats. Die was voor De Rekkerige Rakkers van Ellllln, de Pretty Nurse, Fake en Charlie, met 137 punten. Maar die hadden nog altijd meer dan de verliezers van de avond (die wél de prijs voor de origineelste antwoorden hadden moeten krijgen): de Boernn en Boerinnn van Boerinnemieke, Pastoor R'Inca, het Maatje van het Lief Heersbeest en Calimero, met 123 punten.

Het was dus weerom een toffe avond in de dure nieuwe culturele zaal van onze gemeente, en al druppelden de mensen nu en dan wel uit vermoeidheid naar huis, er waren er ook die het jammer vonden dat het uur van afscheidnemen er al aan kwam. Zelfs de zaal zelf vond het blijkbaar jammer, en weigerde het licht uit te doen. Een zoveelste mankementje dankzij het speelplein op deze locatie? Of gewoon een zaal die veel van ons begint te houden?

 

13:20 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

't was echt een superQuiz!
Nogmaals merci (ook voor Monster!)

~xXx~

Gepost door: 007 | 22-08-07

heel heet je bent heel mooi en heel sexy

Gepost door: karim | 06-07-08

De commentaren zijn gesloten.