05-10-07

Achterstand Inhalen met Sneeuwwitje: 24

 

De grootste reden van de grootse achterstand die hier op deze blog heerst was niet de terugkeer naar de schoolbanken, al had die er af en toe wel mee te maken. De grootste boosdoener was de grootse activiteit die 007, Kaat Piraat en ik al heel lang aan het voorbereiden waren. Een 24-uren-activiteit zoals onze speelpleinvriendjes ze nog nooit zouden hebben beleefd. Wéken werk kropen erin, van spelletjes zoeken, tochten uitstippelen, opdrachten uitwerken, filmpjes maken, een slaapplaats boeken, bewijsmateriaal zoeken en wat weet ik nog allemaal. Er kroop massaal veel tijd in. Goede raad voor onze opvolgers: begin op tijd en zie het niet te groots. Dat had iemand beter ook tegen mij gezegd. Al ben ik wel op tijd begonnen. Ik betwijfel het echter sterk of iemand mij zou kunnen beletten het groots te zien.

In elk geval was de activiteit een succes. Om zes uur kwam 007 mij ophalen aan het station en gingen we de laatste dingetjes nog zoeken en naar Puytvoet brengen. Ik mocht me alvast bezighouden met het vangen van enkele ontsnapte meelwormen. We vergaten nog de helft, maar om half acht haalden we Elsje van de bus en om kwart voor acht stonden we op onze bestemming. We hielden vroegkomers wat uit de buurt en kleedden ons politiebureau in. We wachtten tot het grootste deel van de deelnemers die op tijd zou komen aangekomen waren, en begonnen toen met de uitleg. Twee politieteams, eentje onder leiding van Charlie en eentje onder leiding van het Lief Heersbeest, zouden elk aan de hand van opdrachten die elk uur zouden verschijnen een moord moeten oplossen. Het startschot werd gegeven en het Lief Heersbeest schoot meteen in actie: hij ging plannen en regelen, zorgde als een vaderkloek voor zijn team en is effectief de hele vierentwintig uur opgebleven zoals hij had beloofd. Het team van Charlie had een paar kinderziekten, maar uiteindelijk zijn beide teams, met een lichte vorm van samenwerking, er toch in geslaagd alles tot een goed einde te brengen.

De hoogtepunten van team één, ook wel bekend als "Die 12 in die Bunker", onder leiding van het Lief Heersbeest natuurlijk: de Moltocht waarbij de achterblijvers Calimero en Boerinnemieke tot in de blokhut hebben kunnen horen krijsen, de Moltocht die maar een uurtje zou mogen duren en waar het Lief Heersbeest anderhalf uur na het vertrek opbelde dat hij mogelijks wel eens verloren zou kunnen gelopen zijn, een grote pot vol meelwormen waar spaghetti uitgevist moest worden en waar Boerinnemieke helemaal niet happig op was, integenstelling tot Spruitje die vrolijk een made verorberde, het Lief Heersbeest die urenlang perfectionistisch aan een Chinees bootje bleef vouwen, de puzzel die om half zeven 's ochtends met hulp van Grapjas van het andere team afgeraakte, Zussie en Elsje die erin slaagden een klein beetje vuur te maken met een magnesiumstick, de hilarische persconferenties van Boerinnemieke-in-slaapzakuniform, het Lief Heersbeest die hulp kreeg van het andere team om de nachtelijke opdrachten af te werken omdat hij als enige van zijn team overbleef, de lange zoektocht naar tips die echt niet moeilijk verstopt waren, Samson die pas wakker was en meteen mocht tonen hoe sterk hij was, Zussie en de Pretty Nurse die het hele koopcentrum hebben platgezocht op zoek naar twee verstopplaatsen en geholpen door een passer uit de Hema, een gigantisch katapultkanon dat er wel prachtig uitzag maar waarmee geen blik omver geschoten kon worden, de blind date die moest uitmaken wie er tegen de andere ploeg ging touwtrekken met het Lief Heersbeest en Spruitje als touw, de zoektocht naar Alex Callier die aan de voordeur van zijn ouders strandde (en dan weten dat Blokje hem enkele dagen geleden gewoon is tegengekomen), Zussie en de Pretty Nurse die voor dessertjes gingen zorgen en weer terug naar het Koopcentrum gingen, Elsje en Calimero die een poging gingen doen om mensen liedjes te laten herkennen op een mp3-speler,...

De hoogtepunten van team twee, ook bekend als "Charlie's Angels", uiteraard onder leiding van Charlie: de Expeditietocht met de fiets waarin Elllllln als mol werd aangeduid omdat ze een briefje waarop 'rechtdoor' stond te kort had afgescheurd en de hele groep dus rechtsaf had laten gaan, Baloe's telefoontje met de droge mededeling dat ze middenin en maïsveld stonden en dat dat waarschijnlijk fout was, het bewijsmateriaal dat uit een maïsveld moest gehaald worden en dat niet te vinden was, net als de gsm van Koningin Isabella die daar even verloren geraakte, Veers die terwijl de rest van haar groep weg was de boel overeind hield door de moeilijkste raadsels op te lossen, King Gegie die een zandzak moest opvangen die aan een doorbrandend touw hing, de persconferenties van Koningin Isabella, raadsels die moesten opgelost worden om blikken met bewijs open te maken, de puzzel die pas om vier uur in de namiddag eindelijk afgeraakte, de geheugens van de groep die ontzettend goed bleken te zijn, Fake die een dinosaurus probeerde te bouwen en King Gegie die het beest al vanaf de eerste seconde gehandicapt maakte, een paar spelletjes Rush Hour, de Medley die door Baloe en Veers afgemaakt werd toen de 24 uur op zijn einde begon te lopen, mijn Giechelvriendinnetje die Monster door een labyrinth probeerde te loodsen met haar stem, Fake en Ellllln die erin slaagden om de managers van het koopcentrum een liedje van Eddy Wally te laten zingen voor de camera, Baloe en Charlie die zich de ziel uit hun lijf liepen voor een estafette met bewijsmateriaal, Charlie die als enige van zijn groep overbleef om te touwtrekken, Fake, Baloe en Zoeteke die op tocht gingen om op de foto te gaan met vijf huisdieren en een heel droevig verhaal tegenkwamen, King Gegie die een meisje moest gaan versieren en die geholpen moest worden door Zussie en de Pretty Nurse die hij toevallig tegenkwam en die alles in scene hebben gezet, Charlie, Grapjas en Leentje-van-opt-hoekje die uit Sint-Niklaas moesten ontsnappen met behulp van de kaart die op Leentjes rug was getekend (en die er een halve week later nog steeds stond), ...

Tweeënveertig uur nadat ik op vrijdagmorgen was opgestaan, ben ik na een uurtje kampvuur in mijn bed gekropen op zaterdagavond. Helemaal kapot en geradbraakt... maar het waren de beste twee dagen van de wereld. Volgend jaar nog eens? Graag, maar dan wel als deelnemer!

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Lieverd,

het was inderdaad een super-activiteit...
En wat volgend jaar betreft... Expeditie Impossible...?

Gepost door: 007 | 05-10-07

Hihi... ik kan het echt niet laten he ;)

Gepost door: Sneeuwwitje | 06-10-07

De commentaren zijn gesloten.