28-10-07

Sneeuwwitje at the Proms

 

Sneeuwwitjes vriendjes gaan al jaren traditioneel naar de Night of de Proms, en al jaren is het een even grote traditie dat Sneeuwwitje op een of andere duistere manier nooit meegeraakt. Dit jaar was ik even vastbesloten als de andere jaren om toch eens mee te geraken. Dit jaar zorgde de voorzienigheid ervoor dat het eindelijk eens lukte ook. En dus dook ik gisteren voor de eerste keer in mijn leven op op de Proms. En meteen al uitgerekend op de dag dat er gefilmd werd voor de uitzendingen op televisie. Mijn komst zou dus wel eens niet onopgemerkt voorbij gegaan kunnen zijn.

Het was een hele toer de force om onze dag netjes in elkaar te puzzelen, want het was nu eenmaal vakantie en daar moesten we van profiteren. Eerste halte van de dag was het huisje van 007, waar Kaat Piraat haar auto kwam afzetten zodat 007 daarna met ons in zijn auto naar het zwembad kon rijden. We dronken er nog een glaasje muntthee en vergaten lichtjes de tijd, met als gevolg dat we een half uurtje te laat aan het zwembad aankwamen. Voor Blub was dat dus een half uurtje wachten, voor die arme Pretty Nurse die altijd veel te vroeg is wel een uur! Gelukkig was alles snel vergeten toen we het water in doken. Een kilometertje zwemmen wilde mijn rug niet echt graag doen, dus hield ik het maar bij een halve, op negentien minuten tijd. Niet slecht, als je bedenkt dat het van voor de zomer geleden is dat ik nog echt baantjes getrokken heb.

Na het zwemmen namen we afscheid van Blub en reden we naar onze volgende stop: Inge-Conijntje ophalen. En vervolgens nog een keertje naar het huisje van 007, om de zwemzakken af te zetten en onze natte spulletjes open te hangen... of was dat misschien niet de enige reden? In elk geval kropen we vervolgens met z'n vijven gezellig in de Bondmobiel en zetten we koers naar Antwerpen. Te voet door de voetgangerstunnel, even mijn favoriete designdumpwinkel ingedoken (ik wil een zebrastoeizetel!) en vervolgens naar de Groenplaats. Daar was het Snow City, en de Zwitserlandfreakjes onder ons konden daar niet geweest zijn zonder een stapeltje boekjes en posters af te luizen.

En toen sloot Snow City zijn huisjes, en gingen wij op zoek naar iets om te eten. De meeste pizzeria's zaten propvol, maar we vonden er met enige moeite toch eentje waar ze vijf plekjes voor ons over hadden. Het was er heel druk, een paar werknemers ontbraken blijkbaar, en dus gebeuren er natuurlijk fouten. Terwijl we op onze pizza's zaten te wachten trok 007 een spurtje per tram terug naar de auto om één jas en een zakje vol posters en boekjes weg te leggen. In de tussentijd hadden wij dames de bestelling gedaan en alvast geknoeid met het verdelen van een karafje water. 007 kwam net op tijd terug voor ze de pizza's brachten. Of toch ten minste... vier vijfde van de pizza's. Eentje ontbrak... jawel, de mijne. De pizzeriabaas kwam aangerend om te checken wat ik ook alweer gevraagd had en haastte zich om mij toch nog mijn pizza hawaii te brengen voordat de rest van het gezelschap klaar was met eten. Stiekem had ik wel al voorzien dat dat een probleem zou kunnen opleveren. Ik ben niet zo goed in het opeten van zo'n grote echte pizza's. Die zijn namelijk een stuk zwaarder dan diepvriespizza's. En dus zag ik het niet gebeuren dat ik die hele pizza op zou krijgen, en al helemaal niet op zo'n korte tijd. Gelukkig hadden de anderen nog een beetje ruimte over, en na wat chirurgisch gepruts (Inge-Conijntje is vegetariër en 007 lust geen ananas) raakte de hele pizza op. De rekening kwam er gelukkig ook snel aan, en toen konden we op weg naar het Sportpaleis.

De eerste tram die we tegenkwamen lieten we wijselijk voorbij gaan. De volgende had iets meer ademruimte voor ons over, en die was er toch binnen de twee minuten. Waarom al die Hollanders per se de eerste tram in willen drummen die ze tegenkomen, ik zal het waarschijnlijk nooit snappen. In elk geval kwamen wij ongekreukt aan het Sportpaleis toe, en dankzij enkele "don't follow the crowd"-moves kwamen we ook heel snel binnen. Zo vonden we een mooi plekje ergens behoorlijk vooraan het podium, waar we adem- en bewegingsruimte hadden. Ik sms-te een paar keer naar Joxie, die zitplekjes had, en kon haar zelfs lokaliseren. Zij mij niet, vrees ik, al was 007 wel zo attent om mij een keertje hoog en droog boven de massa uit te steken.

De rest van de avond was geweldig, we brulden mee zo goed en zo kwaad het kon, stonden te swingen en te zwaaien en amuseerden ons rot. Het was een fantastisch Promsjaar volgens de anderen. Ik kan niet vergelijken natuurlijk, maar ik ben wel geneigd hen te geloven. Toen het einde in zicht was gekomen, trokken we er in kettingvorm tussenuit, naar de tram en tot op de Groenplaats, want daar hadden we nog een zaakje te doen. Vervolgens de eerste de beste nachtwinkel opgezocht voor twee literflessen water, die we tot op de bodem leegdronken op een terrasje van een gesloten pizzeria. En toen wandelden we vrolijk terug door de voetgangerstunnel naar de auto. De traditionele pak friet werd overgeslagen dit jaar, want niemand had daar nog zin in. Half murg reden we naar huis, Inge-Conijntje afgezet, de rest haalde bij 007 zijn zwemspullen (intussen mooi droog) op en dronk nog een glaasje thee. En toen was het echt tijd om naar onze eigen huisjes te gaan. Om kwart voor drie was ik thuis. Precies op tijd om nog te kunnen zeggen dat ik om kwart voor drie thuis was dus. Een kwartier later en ik was al om twee uur thuis geweest, en dat stond bijlange na zo stoer niet. Uitgaan op nachten waarin het uur verzet wordt, het heeft altijd iets bijzonders...

 

11:58 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Het was inderdaad een superdagje!
Fijn dat je er bij was!!!!

Gepost door: 007 | 28-10-07

sneeuwwitje...goede middag... een dag vol belevenissen met als orgelpunt ..' The Proms '...ik hoorde jullie zingen tot hier...want wij wonen hier in Deurne ! Het kan maar plezant geweest zijn ...en dat was zo te lezen zeker het geval ! Nog een vrolijke zondag...groetjes :-)pepino

Gepost door: pepino | 28-10-07

Een top dag! Zonder twijfel!


XXX

Gepost door: pretty nurse | 01-11-07

De commentaren zijn gesloten.