03-01-08

Van oud naar nieuw met Sneeuwwitje: Alles is Seks

 

"Sneeuwwitje," zei Kaat Piraat, "Doe jij iets op oudejaar?" Ik antwoordde van niet, want meestal blijf ik lekker saai thuis in de zetel hangen en verveel ik mij samen met de rest van het gezin. Daar zou dit jaar verandering in komen: we zouden uitgaan. Mooi, dacht ik, en ik kreeg meteen visioenen van de vorige keer dat ik het nieuwe jaar ergens anders dan thuis had ingezet. Jaren geleden was dat, met eerst tot middernacht het familiefeest bij Engeltje thuis en daarna met haar vrienden uitgaan in Beveren. Het stak ons daar zo snel tegen dat we te voet naar Melsele zijn gegaan, waar we iets langer in het jeugdhuis zijn gebleven en vervolgens nog even bij een van de vriendinnetjes thuis zijn gaan hangen. Het was al heel vroeg toen we naar huis gingen, en van slapen is er ook niet veel gekomen. Dat was op zich niet zo'n probleem geweest, als mijn papa mij niet drie uur nadat we thuisgekomen waren was komen halen voor de feestjes bij mijn eigen familie. Bij het eerste grootouderpaar was ik nog redelijk wakker, bij de tweede heb ik nog net het hoofdgerecht gehaald en ben ik voor het dessert in slaap gevallen op de zetel. Mijn opa heeft mij toen in zijn bed gelegd, en ik heb door de rest van de dag heengeslapen. Ik was dus behoorlijk benieuwd wat voor avonturen er dit keer van zouden komen.

Omdat er noch bij Kaat, noch bij mij echt een regel is dat we tot middernacht thuis moeten blijven, besloten we al om elf uur te vertrekken. Helaas bleek toen dat die regel bij de rest van de wereld dus echt wel gerespecteerd moet worden: er was helemaal niks te beleven, geen enkel café was open, zelfs die op het plein waar àlle jeugd altijd heengaat gingen pas om één uur open. De Pretty Nurse kwam ons gelukkig vrij snel vergezellen, en toen besloten we maar even op de Grote Markt rond te hangen, waar tegen 12uur een heleboel lekker onverantwoord afgestoken vuurwerk te zien was. Er waren bommekes en pijlen die er geweldig uitzagen maar die een miezerige ejaculatie in de lucht achterlieten, en er waren zelfs toffe mensen die zonder te kijken waar ze hun bommetjes heengooiden vuurwerk tegen ons drieën gooiden. Gelukkig dat wij wél opletten en snel een paar meter verder konden vluchten.

We bleven nog even staan, en besloten toen te gaan wachten op het plein, bijna bevroren van de kou, tot er eindelijk één van onze andere vriendjes op zou duiken. De eerste was Baloe, die gelukkig vroeger was dan verwacht. Mooi op tijd waren toen Boerinnemieke en Valeir, de andere Boerin. Blokje en haar zusje waren ook een beetje vroeger dan ze gezegd hadden, even later verschenen ook Fake en de jarige 007, en toen was het nog wachten op Calimero en de Pastoor. Toen die verschenen kwam ook het Lief Heersbeest even langsgelopen om zijn nieuwste piercing te laten showen - het ziet er niet uit, maar dit volledig terzijde. En toen rende de helft van ons het jeugdhuis binnen waar een fuif gegeven werd, de andere helft van ons wilde eerst iets rustig gaan drinken. Dat probeerden we in café nummer één, maar daar zat het vol. Café nummer twee had wel plekjes. Blokje slaagde erin om een grote tafel voor ons vrij te maken door een kleine tafel te ruilen met een koppeltje dat die grote tafel nergens voor nodig had. We bestelden ons eerste drankje van de avond en de eerste mallotige gesprekken kwamen op gang. Over seks onder anderen, maar ook nog over sletten en de grootte van schoenen. En over het eten dat iedereen die avond gegeten had.

Onze drankjes waren allemaal op, en toen begonnen we aan ons eerste dilemma-gesprek van het jaar. Zijn we heel goed in, want niemand van ons kan heel goed kiezen. En diegenen die wel kunnen kiezen vertikken het meestal dat te doen omdat ze vinden dat de anderen ook moeten leren kiezen. Het dilemma: zouden we onze andere vriendjes gaan vergezellen op de fuif, of zouden we naar ons favoriete café in de buurgemeente rijden? Het was een heel moeilijke beslissing, want de Pastoor en Calimero waren met de fiets en de rest met de auto, en de Pretty Nurse wilde langs de andere kant niet mee naar de fuif. Uiteindelijk besloten we eensgezind naar het andere café te gaan. Meestal hebben ze daar ook leuke feestjes, en de twee fietsers vonden dat het allesinds minder ver fietsen was van het café naar huis dan van de fuif naar huis. En daar gingen we dan.

In ons favoriete café aangekomen bleek daar al niet meer erg veel leven te zijn, maar dat gaf niets. Er was goeie muziek, er waren mensen die we konden uitlachen en we waren er zelf. Drie ingrediënten die perfect zijn voor een leuke avond. Bovendien was er seks, dankzij Blokje. Het gesprek kwam immers al heel snel op dat onderwerp terecht. Het was grappig, ook al zijn er op den duur heel wat dingen uitgeflapt die ik écht niet wilde weten. Heel traumatisch... maar ik zal er mee moeten leren leven, een heel jaar. In elk geval weet ik nu al dat in mijn eindejaarslijstje volgend jaar deze avond op nummer één zal komen bij de momenten waarop ik het hardst heb moeten lachen. De tranen bleven stromen en ik kon soms echt niet meer bijkomen. Toen we weer naar huis reden, wilde ik even over iets helemaal anders denken dan al die seks. En dus vroeg ik om een saai gesprek over fysica, iets waar 007 en de Piraat behoorlijk geweldig in zijn maar ik absoluut niets van afweet. Helaas bleek dat ook fysica seks is. Wat leidde tot de mooie samenvatting van de hele avond: Alles is Seks. Ik kwam om vijf uur thuis, slaagde erin mijn lichtslapende Koningin Mamie niet wakker te maken, en viel in slaap. Ik had op zijn minst drie nachtmerries.

De volgende ochtend rolde ik om elf uur uit mijn bed. Zes uur geslapen is genoeg, vond ik. Ik bleef de hele dag verder netjes wakker, ook al kreeg ik in de zetel bij het tweede grootouderpaar toch wel even een klopje. Maar dit keer miste ik het dessert niet, én ik zag er heel wat beter uit dan mijn bleke nichtje en haar wederhelft die bij grootouderpaar één in de zetel gezakt waren. Een mooi begin voor een mooi, nieuw jaar!

 

12:39 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zowiezo een memorable avond/nacht...:p
ik geloof nooit dat de stelling een tegenbewijs vindt;)
x

Gepost door: Kaat Piraat | 03-01-08

De commentaren zijn gesloten.