02-07-08

Geslaagd met grote onderscheiding

 

Ik heb de beste vriendjes van de wereld: toen Kaat Piraat hoorde van mijn niet-proclamatie haalde ze meteen haar gsm boven en begon ze te onderhandelen. In geen tijd nodigde ze een heleboel vriendjes uit en organiseerde ze een barbecue, speciaal voor mij. En zo kwam ik dan zaterdagavond langs voor een drink-met-een-vette-knipoog, en werd ik door al mijn schatten in de bloemetjes gezet.

Er werd gezellig gepraat met de vriendjes, terwijl we van aperitiefjes genoten en aan de hapjes zaten. Toen de meeste genodigden er waren kreeg ik een héle coole afstudeerhoed - zo eentje met een flosj aan - op mijn hoofd en reikte Kaat Piraat mij mijn eigen diploma uit: met grote onderscheiding ben ik voor mijn jury van vriendjes geslaagd. Wat een lieverds! Ik kan ze maar niet genoeg knuffelen en bedanken!

Vervolgens werd de barbecue aangestoken. De jongens hielden zich bezig met bakken, de meisjes zorgden voor de slaatjes. Het was heel erg lekker: ribbetjes, kip, aardappelen in een jasje, lookbroodjes, champignons, heel veel gezonde groentjes,... Ik heb wel een hoop van mijn eten gedeeld met de hondjes van Kaat, want dat zijn professionele schooiertjes die met grote Puss-in-Boots ogen op je schoot komen liggen: toe, geef mij ook eens wat? En wat kan je dan doen...

Het was de hele tijd lekker warm buiten, maar op den duur stak er een windje op. Eerst was dat welkom, maar na een tijdje konden we toch een trui gebruiken. We bleven gezellig verder praten - en pogingen doen om Jack Wolfspack over de vijver te doen springen, maar die zijn niet gelukt - ook al waren onze buikjes goed gevuld. Tot... het tijd was voor het dessert. Er werden banaantjes op de barbecue gelegd, gevuld met chocolade en bruine suiker - die natuurlijk karameliseerde binnen de kortste keren. Caloriebom tot en met, maar vandaag moest ervan geprofiteerd worden.

Na het dessert trokken er een heleboel mensen vandoor, en dus werd het tijd om het terras een beetje op te ruimen. Met de overgebleven bende ging dat best snel. Daarna trok ik samen met Kaat naar boven om een dvd'tje te kiezen. Ik kon het niet laten, koos voor de domste film die ik had kunnen bedenken: The Goonies. Voordat we de film bekeken kreeg ik nog een cadeautje - de dvd van de Freggles - en toen konden we eraan beginnen. Met een raketijsje als midnight-snack konden we 'genieten' van de avonturen van de Goonies: een bende veel te lawaaierige snotaapjes die een schat gingen zoeken en het aan de stok kregen met een domme dievenfamilie - The Fratelli's - en een aardig monster. Van de hand van Steven Spielberg, maar ik vond dat er iets aan mankeerde. Het was in elk geval wel pure, domme ontspanning, dus ik vond dat het niets gaf!

Na de film begonnen we allemaal een beetje te geeuwen, en dus trokken we weer huiswaarts. Afscheid nemen van die lieverds viel mij wel erg zwaar, maar gelukkig is het niet voor lang. Binnenkort doen we vast wel weer iets leuks! Dankjewel allemaal!

 

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.