19-07-08

Sneeuwwitje en de Discotrutten

 

Het is elk jaar weer wachten tot ze uit hun winterslaap ontwaken: Les Truttes. Dit jaar was het wachten tot ze bij ons in de buurt zouden komen extra spannend, want onze helden hadden een nieuwe show in elkaar gebokst. Eindelijk was het dus vorige week zaterdag, en konden we naar het verjaardagsfeest van het Beverse Jeugdhuis.

We vertrokken al vroeg, omdat we niet zeker wisten wanneer de Trutten precies het podium op zouden springen. Dat bleek nog niet voor direct te zijn: ze waren als laatsten en zouden dus pas om half twaalf starten. We keken dus eerst een poosje naar de Admiral Freebee Tribute Band (die was goed) en besloten toen iets in het jeugdhuis te gaan drinken. Zo misten we de tweede tribute band, maar voor de derde wilden we wel terug naar de tent. Om plaats te houden. We hadden al opgemerkt dat de muziek enorm luid stond - net nu ik mijn Werchteroordopjes uit mijn portefeuille had gehaald, natuurlijk - en tijdens The Doors Tribute Band deed dat wel erg veel pijn aan onze oren. Ja, The Doors zijn een klassieker en hun nummers zijn prachtig. Maar de zanger van de Tribute Band vond ik persoonlijk iets teveel pretentie hebben - en iets teveel krijsen in de microfoon.

Maar gelukkig was het leed snel verzacht: we hadden een plekje op de eerste rij, superdicht bij het podium waar onze helden straks zouden staan. Die helden kwamen al gauw op in hun nieuwe rode pakjes. De show begon en we vlogen er meteen in... tot de politie langskwam. Blijkbaar stond de muziek veel luider dan de wettelijk toegelaten 95 decibel. De organisatie vond er dus niet beter op dan de microfoons stiller te draaien... heel de show naar de vaantjes natuurlijk, want we hoorden de Trutten niet meer boven de muziek uit. Ze losten dat wel goed op, en uiteindelijk kregen ze hun show terug op de sporen, maar ik bleef het een beetje jammer vinden. Die vorige groep had best een toontje zachter mogen zingen, maar bij Les Truttes stond het nog niet eens zo pijnlijk hard.

In elk geval was de show geweldig. Zeker het einde, met de liefdesliedjes die gezongen werden door de àndere leden dan Sly. Helemaal gesmolten bij het liedje van Animal natuurlijk - al was ik weer ontsmolten toen hij op het einde alweer gewoon zijn drumstokjes aan twee mensen gaf... eentje had het verdiend, dat geef ik toe, maar die andere stond gewoon per ongeluk in de buurt. Niet eerlijk. Aan mij geven, of ermee smijten, dat moet ie doen. Na het optreden begonnen de organisatoren nog een beetje te lullen over het feit dat de politie was langsgeweest en dat je geen feestje kan bouwen bij 95 decibels. Het hele publiek, al lang zat, begon te joelen. Ik vond het dringend tijd om te vertrekken: tuurlijk kan je een feestje bouwen bij 95 decibels. Tuurlijk moet je je gewoon aan de wet houden, dat is niet voor de grap, dat is om de oren van het publiek te beschermen. En ik wil mijn oren nog graag een paar jaar kunnen gebruiken, en geen extra gehoorschade oplopen omdat een paar onnozelaars vinden dat ze zich niet aan de richtlijnen hoeven te houden.

We trokken dus naar de auto's, namen afscheid van auto twee en met auto één reden we nog een rondje. We waren namelijk in Beveren, en daar hebben we jaarlijks een bepaald soort afspraak... Helaas viel ons dat dit keer erg tegen. Er waren voorzorgen genomen voor rondreizende Speelplein Sneeuwwitje-auto's. We zullen ons actieterrein dus moeten verleggen... We probeerden in de plaats nog iets anders te vinden zodat we niet met lege handen thuis hoefden te komen, maar tevergeefs. Dan maar gewoon naar huis en in ons nestje kruipen. Dat deden Monster en ik heel stilletjes, om niemand wakker te maken want het was al behoorlijk laat. Gelukkig konden we de volgende dag weer lekker lang uitslapen!

 

12:48 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens je een fijn weekend.

Gepost door: martin | 19-07-08

De commentaren zijn gesloten.