20-07-08

Robbedoes en Kwabbernoot op het Speelplein

 

Deze week waren de aanwezige stripfiguren op het speelplein veel aanweziger dan de smurfen vorige week. Het waren dan ook niet de minsten: Robbedoes en Kwabbernoot en een heleboel van hun vriendjes kwamen deze week met ons spelen. Geen wonder dat er een vijf dagen spannende avonturen op het programma stonden!

Maandag. Keuzeactiviteiten. Niemand die strips wilde tekenen, dus werd er maar gewoon geknutseld en armbandjes gemaakt. Kringspelletjes en voetbal natuurlijk. Fitnessen met de Marsupilami - wie heeft er de fitometer weggehaald? De GB van de jongste Dhollander. Eindelijk weer op de crossberg. Cluedo: wie heeft er Guust Flater vermoord? Spruitje speelt vals (wat een verrassing) en Kwabbernoot heeft het gedaan. Vier vergeten Dhollanders. Een Dhollander met een waterpistool. Spruitje met een natte broek. Illegaal watergevecht. Sneeuwwitje over haar toeren.

Dinsdag. Een kas die niet gemaakt wilde worden. Geld dat in rook opging. Leuke spelletjes op het veld. Knoopjes. Een beetje regen. Geen zin in een tocht. Vrij spel. Vermoeid Sneeuwwitje kruipt vroeg in bed in plaats van met de vriendjes naar het park te gaan.

Woensdag. Fata Morgana. Modeshow met minstens tien stripfiguren. Iedereen wil dezelfde zijn. Niemand wil Mega Mindy zijn. Niemand vindt de juiste kleren. Iedereen wil Mega Mindy zijn. Vier stripverhaaltoneeltjes van elk drie minuten. Maar wij willen zelf een toneeltje verzinnen! Drie karren pimpen tot stripfigurenvoertuigen. De hele vloer vol verf. De moeilijkste Dhollander doodbraaf aan het werk. Een stripmuur met alle moni's als striphelden. Hilarisch verhaaltje over brandalarm in De Route. De Pastoor kleurt met zijn tong uit zijn mond. Tweelingbroertjes spelen roeibootje in de zetel. Maak een dansje op het verzamellied. Na honderd keer verzamelliedje, liedje beu. Middagpauze. Spruitje kalmeert een gevecht. Spruitje raakt zelf in gevecht betrokken. Twee dolgedraaide Dhollanders breken de boel af. Gedaan met Fata Morgana. De emmer van de moeilijkste Dhollander loopt over en hij wordt geschorst voor de rest van de week. Alle moni's aan het schuren op de verfvloer. Toch nog een sterren voor Fata Morgana. De dansster is binnen. De stripmuurster is binnen. De autoster was bijna toch nog binnen ondanks dat er maar een auto overbleef, maar toen besmeurde één Dhollander de moni's met verf. Ster verscheurd. Klein Ukkie scheldt Sneeuwwitje uit. Heleboel lachende kinderen, huilend Sneeuwwitje. Gedaan met Fata Morgana, deel twee.

Donderdag. Geschorste Dhollander zorgt voor rustige dag. Kringspelletjes spelen met de hele groep. Mislukt moordenaarke. Gigantische knoop. Luchtfoto's vanop de tribune. Spelen met zeiltjes. Gigazeeslagen. Spip to the rescue. Keelpijn, want Spip kan niet praten. Nootjesbal. Liaantrekken. Zakspringen. Evalueren op voorhand. Lolly's voor overgebleven kinderen. Schoonmaken. Spaghetti eten bij R&R. Kwis gewonnen. Hilarische opdrachten. Ijsje eten. Hoofdpijn. Zo vroeg mogelijk in bed want morgen...

Vrijdag. Geen speelpleindagje voor Sneeuwwitje. Niet omdat ze moe was en uit wilde slapen, maar omdat er iets nog spannenders op het programma stond: solliciteren!

 

13:35 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.