03-08-08

The Notorious Barbecue: the Final Edition

 

Zoals al eventjes zachtjes vernoemd, werd vorige week vrijdag - er zit iemand achterop, alweer - de Notorious Barbecue weer gehouden. En wel de Final Edition dit jaar, want vanaf volgende zomer zoeken we een nieuw concept, met nog meer plezier en iets minder hulp van het Coolste Grootouderpaar ter Wereld. Dit jaar moest het dus een knaller van een afsluiter worden, en al was ik er niet tot het bittere eind in volle bewustzijn bij: Sneeuwwitjes Sommarfest part Three was er weer eentje als nooit tevoren.

Samen met Monster, Zussie en de grootouders werden de laatste voorbereidselen voor de aftrap van de barbecue gedaan: douchen, hongerstillertjes op tafel gooien, eten gaan halen,... De aftrap werd vervolgens gegeven om vijf over half zeven, toen het Lief Heersbeest de tuin in fietste. Via de juiste weg, mijn briefje had dus effect gehad. In het volgende half uur arriveerde zowat iedereen, werd er wat met tafels geschoven en werden de eerste vlekken gemaakt. Toen we aan het eten begonnen, was de enige die nog ontbrak de onvolprezen Drossie, die er weer eens in was geslaagd de trein én de bus te missen. Toen hij uiteindelijk opdook, deed hij dat ook in Drossiestyle: in plaats van het concept Bring your own Booze had hij het concept Bring your own Food in het leven geroepen. Dat was echter buiten Omie gerekend, die de jongen zijn eten in de koelkast verstopte en hem het échte Notorious Food voorschotelde.

Tussen het eten door - hoewel, eten... mijn typische reactie op barbecues kwam na een half kippending ook weer opzetten - werden er weer de meest interessante gesprekken gevoerd. Die konden doorgaan tot in de late uurtjes, maar nadat ik Drossie een uitweg uit mijn godvergeten boerendorpje had geboden besloot ik die gesprekken te verplaatsen van de partytent buiten naar mijn in der haast leeggemaakte living. Het was toch ietsie te koud om buiten te slapen.

De rest van de avond verliep zoals hij begonnen was: een in twee gesplitste groep waarvan de voorlopig alcoholarme luidruchtiger was dan de "wijnbar" waartussen Sneeuwwitje nu en dan eens afwisselde. De gesprekken in de wijnbar waren hoogstaand en semi-intellectueel, die in de living gingen over lingerie en borsten. Ik bespaar u de details. Wat ik niet zal besparen is het verjaardagsmoment voor Zussie, met een ware hagelslagtaart en een hoop cadeautjes.

Nu en dan vertrok er eens iemand of een paar iemanden naar huis, de meesten bleven gezellig waar ze waren. Sommigen zagen er wel met de seconde zichtbaarder vermoeid uit, en toen op een bepaald moment de Pastoor en Calimero naar huis vertrokken, trok Sneeuwwitje het ook niet langer. Ze besloot met twee andere vermoeide gasten naar haar eigen slaapkamer te trekken. Nog twee keer beneden geweest natuurlijk wegens vergeetachtigheid, maar toen ze uiteindelijk de laatste niet-slapers naar huis hoorde gaan stopte ze haar oordopjes in en viel ze als een blok in slaap. Gevolg: de rest van de avond heb ik uit goede bron van Monster vernomen. Er blijken nog enkele alcoholische avonturen te hebben plaatsgevonden, bijzonder grappige gesprekken en een fiets die zogenaamd gestolen was. Rond vier uur sloeg de man met de hamer echter toe en werd het stil in ons huis...

... En dat bleef het tot ongeveer elf uur de volgende dag. Toen werd er opgestaan, geïmproviseerd ontbeten, rondgerend, naar huis vertrokken, een beetje opgeruimd, restjes gegeten, nog een beetje opgeruimd en uiteindelijk bleven Sneeuwwitje en Monster alleen over. Omie's Opruimdienst werd opgebeld, en totdat zij arriveerde keek Sneeuwwitje televisie en deed ze een verslaving aan de Naked Brothers Band op. De opruimwerken verliepen overigens zo vlot dat Sneeuwwitje en Monster die avond nog naar de film konden. Maar de barbecue was beter dan de film. Het hoeft niet altijd het boek te zijn.

 

19:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.