04-08-08

Kuifje op het Speelplein

 

De laatste week van juli beloofde ééntje met spannende avonturen te worden: er waren maar liefst twee nooit vertoond grandioze spelen met megalomane neigingen aangekondigd. Avonturen zoals Kuifje ze het liefst heeft, dus.

Maandag. Beginnen met een knaller: smokkelspel van Spruitje en Monster. Drie kampen die leven van Bamboe: het Pandakamp, het Chinezenkamp en het Ikeakamp. Bamboesmokkelen. Bamboespinnen die de stokken besmetten. Boemannen die kinderen ontvoeren. Een drugsdealer. En uiteraard: veel valsspelers. Maandagmiddag gelukkig toch mooi weer, dus buiten spelen. Vrij spel met impulsen, maar zonder Monster en Sneeuwwitje, want die moesten hun reis gaan boeken!

Dinsdag. Sneeuwwitje kon niet uit haar bed, dus miste ze de spelletjes uit de oude doos. Iedereen miste die overigens, want er waren geen oude dozen. Kinderen amuseerden zich wel rot met potje stamp en consoorten. Waterspelletjes in de namiddag: paintball met natte sponzen. Koningsbal met natte rugbybal. Waterballons en bekertjes à volonté. Zeer veel natte moni's. Zeer veel natte kinderen. Eén totaal verzopen Monster na een laffe aanval van drie mannelijke moni's met watervoorraad. En toch geen Tinkywinky's te zien.

Woensdag. Speelplein Sneeuwwitje verandert in Tv Studio De Scheve Schaats. Geen moni's meer, maar echte tv-studio-personages met eigen karakterkaarten. Een tv studio om in te spelen: de receptie van Cindy, de shminkkamer van Daisy, de fotostudio van Jacqueline, de bar van Cois, de televisiequiz van actrice Veronique, de opnamestudio van regisseur-cameravrouw Ann waar de talkshow van presentator Guillaume wordt opgenomen, directeur George die zich overal mee moeit en dronken derderangsacteur Gino die overal rondzwalpt. En dan... blijkt er een moord te zijn gepleegd en komen Inspecteurs Posmons en Machaals eraan... Heel veel plezier gemaakt, tien keer ondervraagd en uiteindelijk had Cois het gedaan met een kurkentrekker. No dirty pun intended. In de namiddag speelt Sneeuwwitje binnen wegens veel te warm, en telt ze na vier keer ganzenbord, zes keer david de kabouter familiespel en vier keer galgje met alleen maar letters omdat het kind in kwestie enkel letters kan lezen de tijd af tot ze met Jomps naar Narnia kan gaan kijken. Eet zich daar misselijk, valt ei zo na in slaap tijdens het eindgevecht en mist de trein naar huis, maar gelukkig brengt ridder Jomps haar veilig thuis.

Donderdag. Kuifje en de lachpil: een spannend interactief avontuur met een filmpje van de Designer. Kuifje, Jansen en Jansen, Bianca Castafiore en Kapitein Haddock nemen de kinderen mee op zoek naar aanwijzingen, onder andere door te gaan telefoonboekzoeken bij Sneeuwwitje-als-Belspeldel. De formule van de lachpil wordt gevonden. Nu nog Zonnebloem. Tijdens de pauze: vijftien minuten out of sight door een ziek net-te-jong-of-net-oud-genoeg dametje te verzorgen. Na de pauze weer een boel opdrachten - onder andere de valiezenestafette van Veers - totdat Zonnebloem gevonden wordt en iedereen een pilletje krijgt. Eén zonneslagslachtoffer. Namiddag: viert Charlie. Groene paraplu, groene opblaaszetel, groen molentje, groen drinkbekertje. Waterspelletjes. Minder waterschade dan anders. Iedereen droog voor de moniactiviteit. Lekkere pizza's. Lads tegen Ladies. En Spruitje is een dikke vette valsspeler.

Vrijdag. Bosstratego. Kuifje en Janssen vinden een edelsteen. Kuifje wil hem bijhouden, Janssen wil hem naar het museum brengen. Janssen en Sneeuwwitje in een kamp, Kuifje a.k.a Spruitje met Blub en Bompie in een kamp. Zonsverduistering zorgt voor wilde Tim S. Overzettelijk. Twee boemannen die voor veldhospitaal dienen. Sneeuwwitje neemt veldhospitaal over. Janssen a.k.a Monster blijft alleen achter. Spruitje is een dikke vette valsspeler. Middagje thuis eten voor Monster en Sneeuwwitje, daarna terug naar het speelplein. Heel de animatieweek aan één stuk achter elkaar aan. Vrij spel zonder impulsen. Dweilen. Eén te laat opgehaald kind. En dan naar huis... voor alweer een BBQ...

 

10:15 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.