05-08-08

Baloe's Barbiekjoe

 

De vorige speelpleinweek eindigde ermee dat Boerinnemieke zich naar huis haastte om zich om te kleden, Calimero tot bij de Pastoor reed om kleren te halen en Sneeuwwitje op het gemak naar huis ging, zich omkleedde en toen op Calimero wachtte om samen met de fiets tot bij Baloe te geraken. Sneeuwwitje en Calimero hadden lichtjes overuren gedaan, met als gevolg dat ze pas tegen half acht bij Baloe aankwamen. Boerinnemieke was er al, de andere gasten ook - lees: één boyfriend van Baloe, één chauffeurvriendje van Boerinnemieke en één beste vriend van het Lief Heersbeest. En Baloe, natuurlijk. Een beetje een zielige opkomst - maar dat had allerlei redenen, van gegronde tot ongegronde - maar dat belette ons niet om te doen waar we voor gekomen waren: Heel Veel Eten en Heel Veel Plezier maken.

Eerste Feestfase: eten. Calimero en ik zaten achter, dus moest er een inhaalbeweging gedaan worden. Er was nog scampi en worst voor ons overgelaten, en die verdeelden we mooi - ik de scampi en zij de worst, zodat elk hetgeen had wat ie lust - en daarna konden we gelijk met de anderen de kipfilets aanvallen. Eén extra vriendje-uit-de-buurt kwam erbij om de grote hoop te doen verdwijnen. Voor de spicy satés hadden we geen ruimte meer, maar dat gaf gelukkig niets. Brood en groentjes kan er dan wel altijd in - ik had voor één keer geen last van het BBQ-virus, waarschijnlijk omdat ik het zo'n zonde vond voor Baloe dat ze zoveel teveel had. En zélfs al ben ik geen rijstpapfan, ik heb toch van de "pap de riz de bobonne" - Baloe's boyfriend spreekt enkel Frans en Baloe's Frans vertoont enig haar - genoten. Intussen werd er ook gezellig gebabbeld, vooral met de beste vriend van het Lief Heersbeest want die had ik in geen zes maanden gezien en die had een massa muziek in te halen om mij te laten horen.

Tweede Feestfase: schrale filmkes. Calimero en Baloe hadden de hele avond al zitten filmen, maar toen kregen we zin om de film die Baloe gemaakt had op het eerste speelpleinweekend zonder Sneeuwwitje te bekijken. Dus verhuisden de meesten onder ons naar de living - Boerinnemieke durfde niet, maar besloot achteraf toch te komen - en zo zag ik eindelijk alle schraliteiten die ik gemist had. Na het filmke namen Boerinnemieke en haar beide bodyguards afscheid, en bleven Baloe, haar Boyfriend, Calimero en ik achter voor de...

Derde Feestfase: het optreden van de beste vriend van het Lief Heersbeest. Hij begon aan een gig met zijn akoestische gitaar, voor een akoestische sessie van zijn eigen repertoire versus dat van Metallica. Meestal behoorlijk goed - maar eerlijk is eerlijk: af en toe gaat ie ernaast en heeft ie nog wat te oefenen. Maar oefening baart kunst uiteraard, en wie weet wordt ie ooit wel de nieuwe James Hetfield. De gezichten heeft hij in elk geval al mee. En de muziek en de teksten zelf, want die vind ik geweldig. Na drie nummers besloten Calimero en ik dat het tijd was om naar huis te vertrekken. Zo misten we de Vierde Feestfase: logeren wel, maar we kozen er toch maar voor om op zijn minst één nachtje goed te slapen. De speelpleinweek had ons al uitgeput, en de rest van het weekend en de volgende week beloofden ook niet al te rustig te worden. Voorwaarts, huiswaarts dus, en energie opladen voor het volgende avontuur!

 

10:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.