24-08-08

Suske en Wiske op het Speelplein

 

We zitten weer eens een beetje achter, maar dat heeft ook zo zijn voordelen: lekker snel na elkaar een heleboel nieuwe avonturen van Sneeuwwitje bijvoorbeeld. Laten we de tijd eerst eventjes terugspoelen naar waar we precies geëindigd waren: de week waarin de zon nog nu en dan lekker warm scheen, en de week waarin Suske en Wiske het speelplein van Sneeuwwitje onveilig kwamen maken.

Maandag. De week van Suske en Wiske barst los, maar dan wel zonder Sneeuwwitje. Die bevindt zich in het huisje van Glennie, waar ze een paar helpende handen - en andere lichaamsdelen - biedt. Het was een lekker vermoeiende dag, waarin ze twee dingen heeft geleerd: let goed op welk soort badkamerstenen je kiest, en kies liever een duurdere aannemer want een goedkopere kan er wel eens voor zorgen dat je extra veel werk hebt aan diezelfde badkamerstenen.

Dinsdag. Een treinspoor door het speelpleindomein, waar de kinderen de hele dag de trein konden nemen naar de verschillende Suske-en-Wiske-personages. Toneelspelen met de Wiskes. Voetballen met Suske. Struiken versieren met Lambik. Gewichtheffen met Jerommeke. Bloemschikken voor Senioren met Tante Sidonia. Eindelijk nog eens crossbergen tijdens de middagpauze. Eén vervelende jongste D'Hollander die onder groot protest terug naar het speelplein moest worden gesleept - en ten gevolge daaraan ook één geradbraakte Sneeuwwitje want schoppende slaande schreeuwende kinderen van tien leg je niet zo makkelijk over je schouder voor een wandelingetje van vijfhonderd meter. Niet langer Het Leven Zoals Het Is in de namiddag, maar rustige spelletjes met een beetje water. Eendjes vissen. Twister. Waterbaan. Goeie ouderwetse buitenspeelfun. Om vier uur kwam taxi 007 langsgereden om Sneeuwwitje op te halen voor een avondje Antwerpen. Bedoeling: Cécémel Frappé drinken. Missie mislukt, maar het werd wel een fijne avond met een pastadiner, wandelingetje, en... cocktails!

Woensdag. Samson alias de verdrietige koning van de onderwereld (heavy metal, donker en duister... maar ook voorzitter van de bloemschikclub voor senioren). Collectieve knutselactiviteit met raketten, reuzenpotloden, een nieuw ontwerp voor een Metallicahoesje, en onnoemelijk veel bloemetjes en zonnetjes om die verdrietige duistere koning weer vrolijk te maken. In de namiddag: het grote Tex & Terry waterspel. Mét bezoek van de VDS, dus werd er ineens nog iets meer moeite gedaan dan anders om verkleed en in rol rond te lopen. Missie geslaagd: àlle moni's verkleed, een geweldig geïmproviseerde animatie en een spel dat volgens de regels van de kunst verliep. Geëindigd met een mooie zeepslide: van een leuke uitschuiver gesproken!

Donderdag. Alweer speelpleinvrij voor Sneeuwwitje, want het inpakken van de valiezen voor de zusjesvakantie had eventjes voorrang. Bovendien moest er ook nog een klein beetje geholpen worden in de schoonmaak, en moesten de laatste voorbereidselen voor de moni-activiteit nog gedaan worden. Precies op tijd voor die moni-activiteit (en voor nog een klein beetje helpen opruimen) kwam Sneeuwwitje dan toch aan op haar speelplein. Het werd een hilarische speeddating-avond, in de opzet (elkaar beter leren kennen) ongetwijfeld is geslaagd. Winnaars van de avond: het Speelplein Speeddating Service Koppel Spruitje en Leentje-van-opt-hoekje!

Vrijdag. Tweede speelpleinuitstap van het jaar: de Ster-dag. De overkoepelende organisatie van de speelpleinen van onze buurstad organiseren elk jaar een speciale speeldag op het provinciaal domein - dat waar we een weekend eerder al eens bijna verzopen waren. Het zag er dit keer alweer geen perfecte weersomstandigheden uit, maar we vertrokken natuurlijk terug. Om dan van zodra we aangekomen waren een douche in onze nek te krijgen, te moeten gaan schuilen en te ontdekken dat het schema dat er voor ons opgesteld was langs geen kanten klopte. De organisatie liet een beetje te wensen over, en er was ook helemaal niets binnen voorzien... Regenprogramma? Binnen de kortste keren waren onze kindertjes aan het zeuren dat het geen naam meer had, allemaal doornat en verkleumd van de kou. Monikorps nam dus maar de beslissing om een democratische stemming te houden: wie wil er blijven en wie wil er naar huis? De kinderen besloten unaniem dat ze naar huis wilden. Samson, mijn Giechelvriendinnetje en ik reden naar de Aldi om pakjes chips als verrassing, en de rest van de middag werd lekker warm doorgebracht in het kleine zaaltje voor de film "Over the Hedge". Misschien niet zo spectaculair dan een avonturenparcours en een pretcamionette, maar toch honderd keer gezelliger op een regenachtige dag!

 

20:27 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.