13-09-08

De Corfu-tapes: deel 1

 

En we gaan verder met het invullen van het gigantische gat dat ik hier geslagen heb... We schrijven 9 augustus 2008, afschuwelijk vroeg in de morgen (of laat in de nacht), het moment waarop Monster en Sneeuwwitje hun bedjes verlaten en slaapdronken de laatste voorbereidingen treffen om op tijd in de luchthaven te zijn.

Corfu-tape 1. Om zes uur in de ochtend vertrekt het vliegtuig naar Corfu, we ontsnappen het onzomerse weer in België en vliegen enkele uren door het luchtruim op weg naar de zon. Onderweg hebben we een klein beetje last van een Luikenaar met een te hoog Vodkagehalte, maar over het algemeen verloopt de vlucht voorspoedig. We krijgen namelijk eten. Monster is een beetje luchtziek als we onze bestemming bereiken, maar het valt op zich nog mee. Tot we de bus in moeten om naar het hotel (twee uur rijden verder) te gaan. De bus moet enkele tussenstops maken bij andere hotels, en de combinatie van de kronkelweggetjes en de dronken Luikenaar aan boord maakt daar geen feestrit van. Gelukkig stapt hij tóch uit bij een van de eerdere hotels, en kunnen we nog een uurtje rustig op de bus zitten. Als we uiteindelijk aankomen bij ons kleine maar best leuke hotel, wordt er ingecheckt en besluiten we eerst even te bekomen op de hotelkamer. Eens Monster een beetje geslapen en ontmisselijkt is, gaan we op onderzoek uit. Het is bloedheet op Corfu, en een kwartiertje wandelen naar de buurtwinkel om wat lunch in te slaan zorgt alvast voor een zweetzondvloed. We weten dus al gauw wat ons te doen staat: bikini's aan en bij het zwembad gaan liggen! Monster springt er al een eerste keer in, ik kijk de kat nog wat uit de boom. Mijn eerste leesboek gaat er wel als een trein vandoor, als ik niet uitkijk moet ik binnenkort nieuwe boeken gaan kopen! Het diner wordt pas vrij laat opgediend, dus moet onze bioklok wat aangepast worden. Om zeven uur trekken we naar onze kamer om te douchen, daarna naar de eetzaal voor een sober maar lekker avondmaal. Omdat we allebei nog erg moe zijn van de reis besluiten we nog een poosje op het balkon te zitten (totdat de muggen ons daar wegjagen) en daarna te gaan slapen. Het is geen rustige nacht (morgen maar op zoek naar oordopjes), maar we kunnen er de volgende dag toch terug tegenaan.

Corfu-tape 2. We slapen een beetje uit, en besluiten na het ontbijt een wandelingetje naar de andere kant van het stadje te maken. Na een half uurtje klimmen is het echter toch weer bloedheet... en dus besluiten we terug te keren naar het zwembad. Daar duiken we dit keer allebei in om af te koelen, waarna we gezellig de rest van onze zondag besluiten te verdoen. Tot... er een enorme windbui opsteekt. We verplaatsen ons eventjes naar de voorkant van het hotel (zicht op zee) maar ook daar waaien we bijna weg. Op ons balkon boven is het wel te doen, al worden we ook daar bijna uit onze jurkjes gewaaid. Het heeft wel iets bijzonders zo, stormwind terwijl het nog steeds eigenlijk bloedheet is. Monster en ik zijn er zeker van dat het een soort tyfoon is die over het eiland waait. We zijn er niet rouwig om, zo wordt onze kamer lekker verfrist. Na het avondeten besluiten we nog een wandelingetje naar het stadje te maken. Dat leeft pas op na het ondergaan van de zon, winkeltjes zijn hier allemaal open tot diep in de nacht. We besluiten meteen ons bioritme helemaal aan te passen: vroeg opstaan 's ochtends zodat we nog een wandelingetje kunnen doen voor het te warm is, daarna chillen aan het zwembad of op het strand, en 's avonds weer in actie schieten. En tussendoor misschien één of ander uitstapje, maar daar moeten we onze reisbegeleidster morgen eerst even voor aanspreken!

Wordt vervolgd...

13:07 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.