19-09-08

Asterix en Obelix op het Speelplein

 

Toen de laatste speelpleinweek in ging, gingen we ook terug in de tijd. Op naar het oude Gallië. Rare jongens, die Romeinen...

Maandag. Vrij spel met goeie impulsen in de voormiddag. Hoe goed die impulsen waren weet ik niet, want ik heb met Elsje een hele ochtend kleren opgeruimd in het monilokaal. We hebben nu allemaal overzichtelijke bakken met enkel de kleren die erin thuishoren: rokken bij rokken, broeken bij broeken, truitjes bij truitjes,... In de namiddag waren er cakejes, met véél glazuur en toppings. En ze zagen er niet alleen lekker uit, ze waren het ook!

Dinsdag. Speelpleinvrij voor Sneeuwwitje, want er stond een dagje Antwerpen op het programma met Samson. Gitaarsnaren, een vinylplaat en The Dark Knight.

Woensdag. Opnieuw een dagje speelpleinvrij voor Sneeuwwitje, de reden is mij (en de kalender die ik erop heb nageslagen) onbekend. Vermoedelijk omdat het moest van Koningin Mamie.

Donderdag. De Chinese Druïde (Veers) en de Antwerpse Druïde (Sneeuwwitje) hadden na duizend jaar eindelijk een toverdrank gebrouwen. En net toen ze het aan de kinderen wilden uitdelen was het weg... Opnieuw ingrediënten zoeken dus, in het donkere bos. Alles donker, op enkele kleine rode lichtjes na. Geweldig spel. In de namiddag was de toverdrank toch terug, en kon die uitgedeeld worden tijdens het afscheidsfeestje. Hamvraag van vandaag: waarom doen wij altijd een afscheidsfeestje als geen enkel kind wil dansen? Die avond: het speelpleinbal. Iedereen schitterend uitgedost, lekkere drankjes en hapjes, een speelpleinprins (Samson) en een speelpleinprinses (Boerinnemieke) verkiezing. En ook twee Heel Erg Dronken Fierofans.

Vrijdag. Terwijl een paar moni's de kinderen mee naar buiten namen, zorgden een ander paar moni's alvast voor een redelijk opgeruimde grote zaal. In de namiddag werd er film gekeken. Niet door Sneeuwwitje echter, want die is met een bang huilend Grabbelpasjongentje van 4 naar de speeltuin gegaan. "Waarom?" Toverwoord van de dag. Na vier uur: delegeren, delegeren, delegeren (totdat alles leeg en opgeruimd was). En toen met z'n allen een hapje frituur, om het einde van de zomer nog eens te vieren. Dat einde bleek nog een staartje te krijgen toen ik vlak voor het afsluiten nog twee rommelhaarden ontdekte die nog moesten weggehaald worden, maar gelukkig raakte alles toch nog weg en konden we de deuren sluiten. Tot binnen tien maanden, speelplein Sneeuwwitje!

 

10:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.