21-09-08

De Twaalf Werken van Sneeuwwitje

 

De eerste weken van september waren lekker hectisch. Het zag er een beetje naar uit alsof Sneeuwwitje Twaalf Werken had gekregen die ze moest zien af te krijgen. En uiteraard, superheld zijnde, is het haar gelukt...

Eerste Werk: Naar Antwerpen op Geheime Missie.
Wat die geheime missie precies inhield kan ik hier uiteraard niet kwijt. Wel dat het plezant was. En dat ze bijzonder geslaagd is. Na het slagen van het Eerste Werk had ik ongeveer tien minuten tijd om naar het Tweede Werk over te schakelen. Gelukkig was dat ook in Antwerpen.

Tweede Werk: Verjaardagsetentje en filmpje met Joxie.
Joxie was verjaard in augustus, net toen Sneeuwwitje in Corfu zat. Dus had Joxie nog een verjaardags-dagje-uit tegoed. Eerst waren we van plan naar de zee te gaan (de Nederlandse zee, waar zij haar vakanties doorbrengt) maar door een aanval van storm ging dat niet door. Toen ze dus weer in het land was, spraken we af om een hapje te gaan eten in 't Stad en daarna naar de film te gaan. De pasta in het speciale pasta-en-wijnrestaurant was om duimen en vingers af te likken. De film (Wall-E) was fantastisch. En ook al was hij net te laat gedaan zodat ik mijn bus een beetje miste en ik een Einsteininterventie nodig had om thuis te raken, het was een bijzonder geslaagd Tweede Werk.

Derde Werk: Jobdag in Mechelen.
Ik was naar een interimkantoor geweest omdat ik werk wou (echt werk, geen Twaalf Werken) en ze hadden bij het zinnetje "Ik spreek Zweeds" een aha-erleibnis gehad en mij naar een jobdag gestuurd van een bedrijf waar ze IT-Helpdesk spelen. Mamie vond dat het geen kwaad kon erheen te gaan, en dat deed ik dus (ook al ben ik niet bepaald dé held in IT, ze hadden gezegd dat ze mij dat wel gingen leren). Het bleek dat een jobdag eigenlijk gewoon een sollicitatiegesprek is, en het bedrijf bleek een callcenter te zijn dat mij al heel snel wilde inlijven. Zelf zag ik dat niet zitten. Ik wilde mij geen achttien maanden vastleggen en ik heb een telefoonfobie (dat was ik even vergeten zeggen op het interimkantoor). Het heeft mij verschillende dagen gekost om uit te leggen dat ik het écht niet wilde doen, en ik ben er niet zeker van of ze het na een week telefonisch stalken al door hebben dat een "nee" van mij echt een "nee" blijft. Is het Derde Werk geslaagd? Wel... officieel wel, want ik bén op de jobdag geraakt (al was ik veel te laat omdat ik verloren ben gelopen nadat ik nergens een Y-splitsing zag toen ik uit het station kwam). Al was ik toch heel blij dat ik de trein terug kon nemen, op naar mijn volgende Werk.

Vierde Werk: Geheime Missie tussen de middag.
En geheel volgens de defenitie van het woordje geheim, laat ik daar lekker niets over los! Behalve de uitkomst: geslaagd!

Vijfde Werk: Afscheidsbezoekje aan het Sprokenmeisje.
Het Sprokenmeisje vertrekt binnenkort op Erasmus naar Italië, en ik wilde haar natuurlijk nog een bezoekje brengen. Dus meteen na het Vierde Werk sprong ik op de trein en kwam ik in Gent aan. Engeltje kwam mij ophalen, en samen met het Sprokenmeisje gingen we even later naar de Chocoladebar voor nog een laatste chocoladedrankje. Onderweg kwamen we Mamie met Monster en Spruitje met zijn mamie tegen, die de nieuwe generatie waren gaan inschrijven op de universiteit. Na onze chocoladepauze zijn we nog een paar boodschap-tussenstops gaan maken, voordat we weer op het appartementje van de dames aankwamen. Daar maakte Engeltje Heel Lekker Eten (met een beetje soort van hulp van ons). Na het eten kwamen Jompie en een vriendje van Jompie gezelschapsspelletjes spelen. Machiavelli, Jungle Speed en Kolonisten. En ik ben elke keer verloren (maar dat gaf niet zo hard, want Jompie heeft toch lekker twee keer verloren van Engeltje, dus dat is bijna net zo goed als winnen). Na het spelen waren we allemaal lekker moe, dus kropen we ons bedje in. De volgende dag was er nog een klein stukje Werk over, want er moest opgeruimd en op tijd de trein genomen worden. En afscheid van het Sprokenmeisje natuurlijk. Dat lukte allemaal pérfect (al is afscheid nemen echt niet iets dat ik graag doe) en zo was het Vijfde Werk geslaagd en kon ik in één ruk door naar het Zesde.

Zesde Werk: Alweer een Geheime Middagmissie.
En ook alweer geslaagd. (Nee hoor, verder vertel ik lekker niets).

Zevende Werk: Crammerock.
Overdag was ik een middagje naar de opendeur van de Vrije Ateliers geweest met Samson (en we zijn ook een beetje verder door Sin City gewandeld), 's avonds stond ook weer helemaal in het teken van de muziek op Crammerock. Monster en ik kwamen mooi op tijd aan tijdens Tim Vanhaemel, en we vonden bijna meteen onze vriendjes. Voor Gorki hoefde ik niet vooraan in de tent te gaan staan, dus bleven Blub, de Designer, Samson en ik een beetje buiten in het gras zitten. Even later ontmoetten we onze vriendjes weer terug aan "de paal met de groene tape rond". Samson had pijn aan zijn oren en ik had dorst (en weigerde veel geld te betalen voor weinig drinken op het festivalterrein) en dus besloten we eventjes buiten de wei op café te gaan. Het was gezellig, en we zijn een hele poos blijven hangen. We hebben toch nog een mooi stuk Kosheen kunnen meepikken, en toen vonden we de rest van de vriendjes weer. Samson trok naar huis met té veel oorpijn, wij bleven bij onze paal staan voor Pennywise. Daarna trokken we een beetje verder naar voor want Zornik wilden we wel van zo dicht mogelijk zien. Ook al was het geluid een beetje niet-zo-goed, ik vond de set wel fijn. Vooral het hard-meebrullen-einde. Omdat ik tegen het einde niet zo goed meer op mijn benen kon staan (het was laat, ik ben oud) bracht Kaat Piraat mij en Monstertje naar huis, waarna ze zelf nog tot het einde is gebleven. Ik was tegen dan al làng naar dromeland vertrokken, nog nagenietend van mijn geslaagde Werk.

Achtste Werk: Villa Pace.
Mijn oudste vriend Glennie heeft een Jeugdtheater. Nu, niet helemaal zelf, maar toch ongeveer. En dat Jeugdtheater heeft binnenkort een nieuwe productie: Alleen op de Wereld, naar het bekende boek van Hector Malot. En aangezien ik zo'n beetje persverantwoordelijke ben zal ik hier even doen wat ik ook op Villa Pace vorige zondag heb gedaan: reclame maken. Wel, toen heb ik foto's gemaakt en het optredentje bekeken zodat ik er een tekstje voor de site van kon maken. Nu kan ik hier even laten weten dat je écht moet gaan kijken, het belooft heel erg de moeite te worden! Wie meer informatie wil, laat maar een reactie achter. En dan is mijn Achtste Werk meteen méér dan geslaagd!

Negende Werk: Sprechen Sie Deutsch?
Samson had hulp nodig met Duits, en aangezien ik daar de vorige keer met veel vrucht in was geslaagd, besloot ik dat het een mooi Negende Werk zou zijn voor een vrije woensdagnamiddag. Ik ging hem van school afhalen, we zijn eventjes rondgefietst (hij moest nog een paar dingetjes doen) en we hebben iets gegeten, en toen zijn we een middagje aan het werk geweest. En zo. Alweer een Werk geslaagd afgesloten.

Tiende Werk: Ex-Roommaatjesdag.
Het was al een hele poos geleden dat ik mijn ex-roommaatje had gezien, en dus hadden we afgesproken in de cinema in Antwerpen. Die cinema had ons echter niets te bieden, en dus zijn we met de bus naar de Metropolis gereden. Daar hadden we gelukkig wel een heleboel keuze. We hebben voor Happy Go Lucky gekeken, en twee uur later hadden we dus zelf de slappe lach. Net als in Zweden (al hadden we dit keer veel minder los godis op). Missie geslaagd? Wel, nog niet helemaal, want ik moest op tijd bij mijn Elfde Werk zijn. Dat had wat voeten in de aarde want mijn bus was te laat en kwam ook nog eens in de file terecht. Maar gelukkig was 007 mijn Redder in Nood, en kon ook aan het Tiende Werk een mooi einde worden gebreid.

Elfde Werk: Vergadering voor 12-12-12.
Vergeet de 24 uren van vorig jaar, dit jaar doen we er 12-12-12! Maar voor het zover is moest er natuurlijk vergaderd worden. 007 gaf Kaat Piraat en mij eerst te eten, en toen begonnen we eraan. Voor heel eventjes, want we wilden tussendoor nog naar de film (Mamma Mia!) ook. Die film was hilarisch en leuk, en zette ons in de juiste sfeer om verder aan de activiteit te werken. Het belooft nog veel werk te worden, maar de eerste vergadering was alvast meer dan geslaagd!

Twaalfde Werk: Leentjes verjaardagsfeest.
En dan komen we eindelijk bij vrijdagavond aan, het verjaardagsfeestje van Leentje-van-opt-hoekje. Het was een gezellig feest, ook al was het veel te warm. We hadden eerst bij 007 verzameld, om dan gezamenlijk (en met een reusachtig cadeau) naar het feestje te gaan. En van alle speelpleinvriendjes zijn wij er het langst gebleven. Het was dus bést wel gezellig (ook al was het te warm om te dansen) en bést wel... geslaagd!

 

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.