05-10-08

Als alle jeugdbewegingen de handen in elkaar slaan... gaat het Fout!

Goed fout, weliswaar. Getuige de prachtige foute fuif die we op vrijdagavond uit de grond gestampt hebben gekregen. Youth 4 You, heette het ding, georganiseerd door de jeugdraad en alle jeugdbewegingen samen. Ik ben er wegens mijn Zweeds avontuur iets te laat ingerold, en dus was zo goed als alles al geregeld, maar met de laatste voorbereidingen heb ik wel flink kunnen helpen. De vorige maanden ging het dus van aankondigingsborden schilderen en flyeren en kaarten verkopen. Tot vrijdagochtend. Toen was het eindelijk zover. Met behulp van de Pretty Nurse ging ik een dagje mijn vrouwtje staan tussen de mannen die het podium en de lichtbrug gingen opzetten. De twee kleine pontons vastvijzen, dat ging nog. Maar van die lichtbrug ben ik maar wijselijk afgebleven... nee, dan waren er vrouwelijker werkjes. Tafels en dranghekken verslepen bijvoorbeeld. En de vestiaire vol nummerkes plakken. We werden trouwens voor al dat harde werk beloond met een frituurbezoek op kosten van de gemeente. En al eet ik dan bij voorkeur geen friet, daar moest toch van geprofiteerd worden.

Na het harde werken was er eventjes tijd voor plezier maken, en daar deed auto van de Pretty Nurse dienst voor. Ik mocht heel eventjes achter het stuur, en er zijn geen ongelukken gebeurd. Er is net als een paar jaar geleden bij mijn eerste poging een mooie roetvlek achtergebleven, maar dit keer kreeg ik het na eventjes toch wel min of meer onder de knie. Dat wilde niet zeggen dat ik met de auto reed - nee, de auto reed voornamelijk nog steeds met mij - maar ik viel toch al niet meer stil. Ik heb zelfs een bocht gereden, min of meer. En de auto is nog heel. Tevreden kon ik naar huis fietsen, waar ik nog wat huishoudwerk deed en er ei zo na bij in slaap viel. Beetje moe, misschien?

Veel tijd om te rusten was er echter niet, want om kwart voor acht stond Boerinnemieke mij al op te wachten aan de kerk. We fietsten samen naar het gemeenschapscentrum waar er verzamelen geblazen was, de helpers kregen bandjes en de kaarten werden afgerekend. En toen namen Boerinnemieke en ik onze plekjes in achter de bonnekeskassa. Naast ons aan de inkom, onze vrienden van het jeugdhuis. Het begon allemaal heel gezellig, maar al gauw bleek dat bonnekesverkoop een stresserend werkje is. Ik ben voortdurend bezig geweest met bonnekes scheuren, geld tellen en bekers grijpen. En uitleggen waarom ze een inruilbeker nodig hadden. Op het einde van mijn shift dreigde er eentje ruzie te komen zoeken, maar dat was bij een verkeerde geprobeerd. En dus haalde ik heelhuids het einde van mijn shift, en kon ik met mijn aanwezige vriendjes gaan dansen.

2Fabiola was bijzonder kort, en ook bijzonder flauwtjes. De hits (drie in totaal, waarvan twee zo belangrijk dat ze ze elk twee keer gezongen hebben) waren leuk - toch voor de eerste keer - maar de covers niet zo. Nouja. De dj's van het jeugdhuis waren dan weer wel goed - beter zelfs dan Pat Krimson die vervolgens nog een dj-set ten beste gaf. En toen kwam het foute uur van Sven Ornelis, gevolgd door weer een meesterlijke dj-set van de jeugdhuisdj's. Er werd efkens gevochten en er kwam politiebezoek, maar het was een plezante fuif. Zo plezant, dat we na de shift van Monster nog even zijn blijven hangen, tot een uur of half drie. En toen besloten we toch maar eens naar huis te gaan. Want morgen... zou het weer een drukke dag worden!

 

18:36 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.