15-10-08

De F van Sneeuwwitje: FACTS-beurs

 

De volgende ochtend laadde ik een heleboel spullen die ik niet nodig had in mijn tas, en vertrok ik weer naar Gent. Dit keer niet voor het filmfestival - of toch tenminste niet in eerste instantie - maar voor de FACTS-beurs. Dat is de jaarlijkse verzameling van mensen-die-verkleed-zijn-als-monsters-elven-en-star-wars-figuren, comicbooksnuffelaars en volwassen-speelgoedverzamelaars. Iets wat ik dus echt wel eens gezien moest hebben. Dus volgde ik toen ik uit het station wandelde in omgekeerde richting de stroom van zwartzakken en andere mensen met grote zakken vol veel te duur speelgoed. Zo kwam ik recht voor het ICC aan, en hoefde ik nog maar tien seconden te wachten voor Jompie opdook. En toen konden we in de rij gaan staan en kon het feest beginnen.

We kregen onze inkomstempel - we slaagden er weer eens in om de jongen aan de kassa compleet uit zijn lood te slaan, en dan weten we nooit of ik het was of Jomps die de schuldige is - en konden alles gaan onderzoeken. Eerst trokken we even naar boven, om te zien of er al showkes bezig waren. Dat bleek niet echt het geval, al liepen er wel een boel verklede mensen rond. We namen dus terug de roltrap naar de benedenverdieping, waar we ons in het gewoel begaven en standje na standje comics en speelgoed ontdekten. Overal om ons heen liepen ook verklede mensen, en mensen die hun R2D2 uit wandelen namen. Jompie zocht en vond een stapel comics die hij wilde, en ik struikelde - figuurlijk - over een kistje van een mangaserie die een belangrijk persoon in mijn leven graag bekijkt - en dat ik dus voor deze belangrijke persoon in mijn leven heb gekocht. En toen was ik blut, maar dat gaf niets. We trokken nog eventjes naar boven om de showkes te gaan bekijken. Mary Poppins playbackte een liedje, twee roze pruiken renden een beetje rond, twee manga action heroes deden een schijngevecht en Robocop moest het podium opgehesen worden zodat hij zichzelf ook even kon laten zien. En toen was het afgelopen en besloten Jompie en ik om huiswaarts te keren.

We wandelden via de supermarkt en de stripwinkel naar huis, waar Jompie mij voor de televisie plantte en het eten voor mij klaarmaakte. Het was lekker, het was gezellig, het was precies zoals Jompiedagjes horen te zijn. En het werd afgesloten met LP's luisteren en ijs eten op zijn slaapkamer. Tot het laat was en ik de bus naar het station moest nemen. En zo kwam ik weer thuis, waar ik veel te laat in bed kroop en een veel te korte nacht had om goed te zijn. Maar het was dan tóch een geweldige dag!

 

10:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.