28-12-08

Kaat Piraat's Birthday Ghostwalk

 

Een weekje na de verjaardag van Kaat Piraat - we moeten iets doen om haar te kunnen verrassen, en eerst een berichtje sturen dat er niets gaat gebeuren en haar dan op het laatste nippertje een week later uitnodigen is hiervoor de beste oplossing - zaten de Pretty Nurse, Calimero, Zussie en ik bij 007 thuis op hete kolen. Er stonden ingepakte cadeautjes klaar, twee taarten en een cake waren vers uit de oven gekomen, er was champagne klaar om te kraken en de voorraad thee stond binnen handbereik. Eindelijk ging de bel... 007 heeft een perfecte inrichting om je achter het hoekje van de kast te verstoppen, en dat deden we dan ook. We zagen moedwillig over het hoofd dat al onze jassen en tassen over het huis verspreid lagen, en sprongen enthousiast tevoorschijn om Kaatje een gelukkige verjaardag te wensen. Happy Birthday, Piraatje!

Met een griezelige grijns sneed ons piraatje de taarten aan, en genoten we van een gezellige champagne-en-theevisite. Ons Elsje kwam ons vervoegen, er werden cadeautjes opengemaakt, er werd nu en dan eens gefluisterd over dingen die het daglicht nog niet mogen zien en ik ontpopte mij als een meester in het lezen van theegruis. In het komende jaar zit er dus een olifant op mij te wachten. Of zoiets. Toen alle gekheid niet langer op een stokje kon, besloten Calimero en de Pretty Nurse te vertrekken, zij hadden immers nog andere afspraken. De anderen stapten bij 007 in de auto en reden naar Antwerpen, waar we hadden afgesproken met onze contactpersoon... Dat bleek natuurlijk het Rietzwijn te zijn. Nu we weer wat meer testosteron in onze kring hadden, konden we eraan beginnen: de Kaat-Piraat-Ghostwalk.

Helaas was er geen echte ghostwalk op die dag, en dus was 007 in de boeken gedoken en had alle Antwerpse legenden en sagen erop nageplozen op zoek naar leuke ghoststories. Hier en daar had hij er eentje verzonnen. We begonnen onze wandeling bij de oude overblijfselen van de stadsomwalling, en gingen via de Bloedberg langs het Vleeshuis. We wandelden langs het huis waarin Jan Zonder Vrees is geboren, en kwamen terecht op het Steen. Daar hoorden we het verhaal van Kludde, en gingen we onder het figuurtje staan waar vrouwen vruchtbaar van worden. We maakten een wandelingetje op de kaai, kwamen duivelshuizen tegen en we liepen door het Vlaaienganske. We zijn er alleen Stan niet tegengekomen... Daarna hadden we allemaal wel zin in een drankje, en waar konden we dat beter gaan drinken dan in de Pelgrom - de oude poorterswoning waar ook een kelderrestaurant en taverne is. Heel gezellig, en ook lekker warm bij kaarslicht en haardvuur. Maar we hadden nog een kleine weg verder te gaan. De laatste verhalen hoorden we bij de kathedraal, waar we ons best ook deden om een beetje Latijn te ontcijferen. En toen... hadden we honger, en moesten we op zoek naar eten!

Het plan was om in ons favoriete pastarestaurant te gaan eten, maar dat zat helemaal vol. De beroemdste pizzeria van Antwerpen dan maar, daar hadden ze gelukkig wel plaats voor ons spokenjagersgezelschap. De pizza's waren erg lekker en ook erg veel te veel. Na het eten stonden we nog een poosje op straat, te dralen voordat we afscheid namen van meneer en mevrouw Rietzwijn. Toen zij op weg gingen naar de tram, trokken wij terug naar de auto. We brachten eerst Elsje naar huis, en gingen toen nog een uurtje met Kaatjes nieuwe speelgoed spelen. Het werd na middernacht toen we eindelijk besloten op te houden en het feestvarken mij thuisbracht. Wat een gezellige, spannende, heerlijke zondagnamiddag!

 

10:15 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.